З чиновників - у зрадники: встановлено ще трьох колаборантів з Луганщини

Так званим «керівникам» трьох сіл у Старобільському районі при окупантах повідомлено про підозру.

Трьох чиновників з Луганщини підозрюють у роботі на окупантів

Повідомлено про підозру в колабораційній діяльності ще трьом окупаційним чиновникам, повідомляє СБУ.

63-річний мешканець Старобільщини добровільно пішов служити ворогу і отримав у так зв. «адміністрації Марківського району лнр» посаду «начальника відділу життєзабезпечення села Просяне». Раніше чиновник очолював управління агропромислового розвитку Марківської РДА, потім місцевий центр надання адміністративних послуг.

Ексдепутатка Марківської селищної ради і колишня староста сіл Кризьке та Сичовка спокусилася на запропоновану російськими окупантами посаду керівниці «відділу життєзабезпечення села Кризьке» у цьому ж окупаційному органі.

Також, за даними слідства, 49-річний колишній голова Семикозівської сільради перекваліфікувався у «начальника відділу життєзабезпечення» цього населеного пункту в незаконно створеній окупантами «адміністрації Старобільського району лнр».

Наразі правопорушники працюють у незаконно створених «владних структурах», виконують вказівки окупантів щодо утвердження режиму окупації та підпорядкування захоплених територій агресору.

Їм повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev