З Покровська релокують пам’ятники відомим діячам

Адміністрація Покровська нині додатково займається вивезення всіх скульптур з міста до безпечніших територій.

Пам’ятник Миколі Леонтовичу у Покровську релокують до Вінниці/ Фото: Суспільне Донбас

З Покровська до Вінниці релокують пам’ятник Леонтовичу, а до Дніпра вивезуть пам’ятник Шевченку. Про це інформує Покровська МВА.

«Ці об'єкти мають культурне значення й, аби вони не постраждали через обстріли, їх необхідно перемістити. Отож в міському парку вже демонтували пам’ятник Миколі Леонтовичу та фігуру оленя. Інші покровські скульптури також планується релокувати до більш безпечного місця найближчим часом», — інформує адміністрація.

Зазначимо, що пам’ятник композитору Миколі Леонтовичу прикрашав міський парк Покровська майже 6 років.

Микола Леонтович є автором всесвітньо відомого «Щедрика» за мотивами української народної щедрівки, який згодом став символом Різдва у багатьох країнах.

У 1905 він переїхав на Донбас, тут працював вчителем музики у залізничній школі, організував хор робітників. А 23 січня 1921 — був застрелений чекістом у батьківському домі за те, що підтримав українську державність та відроджував усну народну творчість.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev