Загроза мирним українцям: у розвідці США дізналися, куди росія може вдарити найближчим часом

Американська розвідка дізналася про найближчі плани окупантів.

Загроза мирним українцям: у розвідці США дізналися, куди росія може вдарити найближчим часом/фото з відкритих джерел

Сполучені Штати Америки отримали інформацію про те, що росія планує здійснити напади на низку державних об’єктів в Україні. Крім того, під загрозою продовжують перебувати і цивільні об’єкти.

Про це з посиланням на неназваного американського чиновника повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Плани росії

Чиновник зазначив — є інформація, що окупанти уже готуються до таких дій.

"Ми маємо інформацію про те, що росія посилює зусилля для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі та урядовим об’єктам України найближчими днями", — зазначив представник адміністрації.

Загроза для мирних жителів

Чиновник наголосив, що російські дії в Україні продовжують становити загрозу для цивільного населення та цивільної ж інфраструктури українських регіонів.

Інформація про можливі майбутні дії росіян, зазначив представник американської влади, зібрана розвідкою США.

Держдеп не сумнівається – РФ продовжить атаки, але конкретних даних немає

У Держдепі США не сумніваються, що росія має намір продовжувати жорстокі атаки на Україну. Але американське відомство не має конкретних даних про плани рф на День Незалежності, якими можна було поділитися публічно. Про це заявив на брифінгу речник Держдепу Нед Прайс.

Його попросили прокоментувати попередження президента Володимира Зеленського, що рф  може готувати болючі удари до Дня Незалежності.

"У мене немає розвідувальної інформації, щоб поділитись нею з трибуни. Але що я можу сказати вам – так це те, що ми збираємось відзначити разом із нашими українськими партнерами День Незалежності України", – відповів Прайс.

Спікер Держдепу також зазначив, що 24 серпня, "ймовірно, за збігом", виповниться шість місяців із моменту повномасштабного вторгнення РФ.

"Ми не сумніваємося, що Росія продовжить жорстокий напад на українську державу, український народ, незалежність України, її демократію, її територіальну цілісність. Також немає сумнівів у тому, що ми продовжимо підтримувати наших українських партнерів", – додав Прайс.

Не ігноруйте сигнали тривоги

Нагадаємо, до українців звернулося керівництво Нацполіції з проханням сумлінно дотримуватися правил безпеки і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги у переддень та під час Дня Незалежності. 

Керівник НПУ Ігор Клименко наголосив, що всі заходи безпеки під час повітряної тривоги необхідно виконувати у будь-якому випадку, але цього тижня це набуває особливого значення.

"Наш ворог підступний. І може нанести болючі удари саме в дні відзначення найважливішого державного свята—Дня Незалежності України", — наголосив очільник Нацполіції.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк раніше заявляв, що російські загарбники люблять прив'язувати свої провокації до різних дат. Тому не виключено, що ворог битиме крилатими ракетами по містах нашої країни в День Незалежності.

А от радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що росія не піде на масовані ракетні удари по території України в День Незалежності, 24 серпня. Але водночас не відкидає обстрілів військових об'єктів.

У Києві, попри головне державне свято — День Незалежності, у період з 22 до 25 серпня заборонені масові заходи і скупчення людей. Це робиться задля безпеки киян і гостей столиці.

Крім того, заступник голови Міністерства внутрішніх справ Євген Єнін припустив, що у День Незалежності, 24 серпня, в Києві очікуються провокації.

Єнін закликав українців бути максимально уважними, оскільки росіяни можуть реалізувати свої звані сюрпризи через знакові дати.

Втім, заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що штурму чи наступу на столицю цього дня не очікується.

"Водночас на озброєнні у росіян є ракети, і авіабомби, та інші, так би мовити, сюрпризи, приготовані для мирного населення України. Саме тому в ці дні особливо необхідно дослухатися порад, які даємо ми, які дають військові адміністрації", — сказав він.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev