Загинув у день свого 25-річчя: боєць з Луганщини Богдан Козачок поліг у боях за Україну

Боєць територіальної оборони Богдан Козачок загинув у день свого 25-річчя, 10 серпня 2022 року, обороняючи Донеччину від російських окупантів.

Боєць з Луганщини Богдан Козачок поліг у боях за Україну

Богдан народився і жив у селищі Білокуракине Луганської області. Навчався на військового психолога у Луганську. Але через окупацію міста так і не зміг закінчити навчання. У 2015 році він вирішив йти на службу, а коли пішов на дембель, виїхав за кордон працювати, розповідає Меморіал.ua.

Потім повернувся до України, на деякий час влаштувався на роботу в Одесі. Згодом повернувся до рідного селища. Жив з коханою дівчиною Юлією та її двома дітьми від першого шлюбу.

Коли почалася повномасштабна війна, у перший же день Богдан дістав свою військову форму та записався до територіальної оборони.

Був завжди на зв’язку з коханою. Коли відправляли на завдання, він говорив Юлії: «Зай, я їду туди, де не буде зв'язку. Але знай, ви – моя єдина і найулюбленіша сім'я. Я завжди буду з вами. Не народився ще той орк, який мене уб'є».

Навесні, виконуючи бойове завдання під Оріховим на Донеччині, Богдан отримав кульове поранення та контузію. Коли був у шпиталі, освідчився Юлії. Та погодилася. Закохані планували одружитися влітку 2023 року. Богдан мріяв про пишне весілля та зібрати усіх родичів разом.

Після лікування та короткої відпустки чоловік повернувся на війну.

9 серпня ввечері вони говорили з коханою телефоном, будували плани. Богдан попросив доньці проколоти вушка, але сказав, що сам приїде і купить сережки для неї. Обіцяв, що скоро приїде до них.

Однак наступного дня він вже не відповідав. І вже за кілька годин Юлії повідомили, що Богдан загинув.

Поховали захисника у Житомирі. На Богдана чекали батьки, наречена та двоє її дітей.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev