Загинув зі словами: "Слава Україні!": звільняючи Донеччину віддав життя спецпризначенець Микола Дзидза

Микола Дзидза — поліцейський спецпризначенець. Позивний “Норка”. В його останньому бою його останніми словами були: “Слава Україні”.

На Донеччині загинув Микола Дзидза

Під час вересневого контрнаступу Сил оборони України Микола працював на Донеччині. Саме його підрозділ — полк “Сафарі” — штурмував Ямпіль Донецької області, розповідає історію бійця «Український ветеранський фонд».

Це було 29 вересня. В місті зав’язався важкий бій, окупанти зустріли українські підрозділи шквальним вогнем з обладнаних позицій.

“Норка” працював по окупантах з великокаліберного кулемета.

Чимало наших хлопців тоді отримали поранення. А цей штурм для “Норки” став, на жаль, останнім.

“Щільність ворожого вогню збільшувалась, окупанти почали вести по нас перехресний вогонь з обох сторін вулиці… Ми все далі і далі просувалися вперед, кожен працював по своєму сектору. В якийсь момент ми почули як Коля гучно вигукнув “Слава Україні” і зробив свою останню кулеметну чергу. Як виявилось, за мить до цього по ньому влучило декілька ворожих куль”, — розповідає про останній бій Миколи його побратим Руслан.

Колеги бачили, як останньою чергою з кулемета Микола влучив у гранатометника, який цілився в колону українських захисників. Відтак, своїм відпрацюванням по ворогу “Норка” врятував життя як мінімум десятьох своїх колег.

На початку жовтня з військовим попрощалися на рідному Прикарпатті. Без батька залишились двоє дітей — син і старша донька.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev