Захищав рідну Лиманщину: офіцер Олександр Кузьменко поліг у боях за Україну

Старший лейтенант Олександр Кузьменко загинув 15 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Зелена Долина на Донеччині. 

Олександр Кузьменко загинув під час боїв на Лиманщині

42-річний офіцер отримав смертельні поранення внаслідок мінометного обстрілу, розповідає платформа Меморіал.ua.

Олександр народився і жив у місті Лиман Донецької області, навчався у місцевій школі. Закінчив Національний технічний університет «Харківський Політехнічний Інститут» за спеціальністю «Транспортні засоби високої прохідності» та військову кафедру. Згодом також здобув спеціальність «Менеджмент організацій» у Міжгалузевому інституті післядипломної освіти при НТУ «Харківський Політехнічний Інститут». 

Працював підприємцем, мав свою справу: цех з виробництва металевих виробів, та магазин «Ковальський Двір». У вільний час любив рибалити.

У 2014-2018 роках служив у Збройних силах України, брав участь в АТО/ООС.

З початком повномасштабного вторгнення Олександр евакуював родину на Івано-Франківщину та пішов до військкомату в рідному Лимані. Приєднався до лав 111-ї окремої бригади тероборони ЗСУ, був командиро розвідувальної роти.

«Мій чоловік сміливий, чесний, відповідальний, патріот своєї країни, завжди прийде на допомогу, люблячий батько, дуже розумна та світла людина», — розповідає дружина Вікторія.

Поховали захисника на Івано-Франківщині, де оселилися тепер його рідні.

У Олександра залишилися батьки, брат, дружина та двоє дітей: 10-річна донька і син, якому ще не виповнилося 2 років.

Вічна пам’ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev