Зеленський назвав умову для деокупації територій та розповів про найскладнішій напрямок на фронті

Україна відвоює території у російських окупантів, коли отримає достатньо зброї. Є й надія на те, що деякі частини ми зможемо звільнити й дипломатичним шляхом.

Зеленський назвав умову для деокупації територій та розповів про найскладнішій напрямок на фронті/фото з офіційної сторінки ФБ президента України

Ми будемо боротися за кожен клаптик нашої території

Глава держави Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN підкреслив, що українці не готові віддавати свої території та визнавати ці території частиною рф.

"Ми будемо боротися за кожен клаптик нашої території. Ми, може, все одразу не повернемо, це зрозуміло. Деякі речі повертаються на полі битви. Для цього нам потрібно технічно бути забезпеченими. Коли ми будемо технічно забезпечені, ми будемо деокуповувати наші території, але деякі території, напевно, хотілося б в це вірити, ми повернемо дипломатичним шляхом. Дипломатичний шлях - менше жертв, але це більше часу. Може бути і так", - зазначив Зеленський.

"Це наша земля, ми завжди про це говоримо і збираємося це довести", - відповів Зеленський на запитання щодо готовності віддати росії частину території в обмін на мир.

Ми рахуємо перш за все наших людей

Також глава держави описав ситуацію на всіх фронтах і назвав найскладнішій напрямок.

"На сході дуже складна ситуація для нас. В нас різна ситуація по всій державі, але найскладніша саме на Донбасі. У них (окупантів - ред.) більше артилерії, РСЗВ, жертв, але вони не рахують як не рахують техніку, так і не рахують втрати, а ми рахуємо перш за все наших людей, бо наш народ - наша зброя", - розповів Зеленський.

Він наголосив, щоб такої переваги в техніці, перш за все в артилерії у ворога не було, Україна звертається завжди до своїх партнерів за допомогою.

"Що стосується півдня, то там ситуація трохи легша, оскільки ми стримуємо її, а в деяких випадках контратакуємо", - зазначив Зеленський.

За його словами, якщо говорити про Харківський напрямок, то там звільнений весь регіон, але тим не менш, там не просто, адже окупанти залишили там свої угруповування.

"Але в цілому треба стабілізувати ситуацію на сході", - підсумував президент.

Якби наші війська не відступили від Лисичанська та Сєвєродонецька, то там би міг бути котел

Також президент в інтерв'ю заявив, що російські окупанти захопили ключові міста Луганської області, де нічого не залишилося, окрім руїн.

"Вони (окупанти - ред.) контролюють майже всю Луганську область. Там ідуть бої на околицях Луганської області. Саме так це відбувається", - каже Зеленський.

Він підкреслив, якби наші війська не відступили від Лисичанська та Сєвєродонецька, то там би міг бути котел.

"Це головні міста. Людей там майже немає. Десь відсотків 10% залишалось, і скільки відсотків живі - не можу сказати. Ми вивозили всіх, кого могли, і хто хотів. Тому можна сказати, що більшість, майже всю Луганську область вони контролюють. Вони зруйнували міста, школи, людей, люди побігли. Вони зараз окупанти руїн. Отакий от результат", - підсумував президент.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev