Жителі непідконтрольних територій Донбасу зможуть зареєструватися на ЗНО за спрощеною процедурою

Для осіб, які живуть і навчаються в Криму чи на непідконтрольних територіях Донбасу, процедуру реєстрації на ЗНО спрощено.

Вони зможуть подавати пакет документів  у електронному вигляді, а також реєструватися в додатковий період. Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, інформує прес-служба Міністерства освіти і науки України

Перш за все, якщо житель непідконтрольних територій не зможе подати документи для реєстрації поштою, то він матиме змогу подати скан-копії документів електронним листом на адресу регіонального центру. Також якщо особа не зможе вказати українську адресу для отримання листа, інформація про результати реєстрації надійде на його електронну пошту. В такому випадку сертифікати ЗНО, які учасник мав отримати фізичним листом, зберігатимуться в регіональному центрі. Забрати їх можна буде у зручний час або в пункті проведення ЗНО під час першого тестування.

Однак, Вадим Карандій нагадав, що аби взяти учать у ЗНО, цьогорічним випускникам з Криму та непідконтрольних територій Донбасу потрібно бути зарахованим за будь-якою формою навчання у загальноосвітній заклад на території України. Більше дізнатися про порядок такого зарахування можна тут.

Якщо жителі тимчасово неконтрольованих територій, а також учасники АТО не зможуть зареєструватися в основний період, то для них буде доступна реєстрація в додатковий – з 3 до 21 травня.

«Право зареєструватися у додатковий час дозволить пройти зовнішнє незалежне оцінювання, але виключно у додатковій сесії. Календар цієї сесії побудований таким чином, щоб наблизити її до початку вступної кампанії. Тож учасники зможуть за невеликий відрізок часу як пройти ЗНО, так і подати документи до вишу», – зазначив Вадим Карандій.

Він також повідомив, що цьогоріч для реєстрації на ЗНО вступники мають заповнити реєстраційну картку на сайті УЦОЯО та надіслати до регіонального центру комплект документів:

заповнену реєстраційну картку;

копію паспорта або інший документ;

дві однакові фотокартки;

копія документа про повну загальну середню освіту або довідку про здобуття такої впродовж 2018 року;

документ, що підтверджує створення особливих умов (за потреби).

Перед тим, як обирати предмети на ЗНО, кожен вступник має перевірити перелік конкурсних предметів, визначених на обрану ним спеціальність, у правилах прийому вишів.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev