Журналісти-колаборанти: хто промиває мізки жителям Маріуполя та працює на росіян

У Маріуполі залишаються журналісти, які з різних причин не змогли, або не захотіли залишити місто. Деякі з них не хочуть співпрацювати з окупантами, інші — добровільно стали активними посібниками агресора, ну а декого просто вмовили пристати до пропозиції. 

Хто промиває мізки жителям Маріуполя/фотоколаж з фото 0629

Як вже повідомлялося, очолив роботу медіа в Маріуполі ексжурналіст Андрій Кіор, пише 0629.com.ua.

Зараз Андрій Кіор очолює пресцентр окупаційної адміністрації, також заявив про початок роботи телеканалу «Новий Маріуполь». 

Пресцентр окупантів очолив маріупольський журналіст Андрій Кіор Пресцентр окупантів очолив маріупольський журналіст Андрій Кіор

Відомо, що Андрій Кіор останніми днями проводить зустрічі з тими журналістами, хто ще залишається в Маріуполі, і не тільки з журналістами, а взагалі з творчими людьми, які б могли йому допомогти запустити роботу каналу. Запевняє людей, що росія прийшла в Маріуполь назавжди і вмовляє на співпрацю.

Серед тих, хто погодився, - оператор та режисер телеканалу ТВ-7 Артем Дробот. 

Режисер монтажу Ілля Оверчук теж перефарбувався, перевзувся і вже бігає містом з георгієвською стрічкою на грудях.

Також працює на окупантів оператор «Сигма-ТВ» Віктор Зубенко. Працює, знімає з перших днів окупації.

Микола Лісогор, який, на думку редакції 0629, ніколи журналістом і не був, проте, зараз він у Маріуполі і теж співпрацює з окупантами.

Власне, ця новина не здивувала нікого, бо і у 2014-му Лісогор співпрацював з «ДНР» і навіть називав себе «міністром ЖКХ». Проте після перемоги і звільнення Маріуполя ніякого покарання Лісогор не отримав, а навпаки, став співпрацювати зі Службою Безпеки України. Тепер співпрацює з іншими спецслужбами. Абсолютно аморальна людина.

По інших прізвищах інформація ще перевіряється.

Відомо, що газету «Приазовський робочий» робить в Маріуполі редактор газети «Донецк вечерний» Олександр Дмитрієвський.

Це дуже радикально-антиукраїнська людина, яка повторює всі основні російські штампи.

Тепер він це робить і в Маріуполі.

Як повідомила 0629 головна редакторка «Приазовского рабочего» Олена Калайтан, всі працівники газети залишили місто. Але в редакції залишились комп’ютери. Тож все необхідне для того, щоб сфальшувати газету, пан Дмитрієвський міг знайти. 

Окрім газетників, в Маріуполь прибув і донецький десант телевізійників. Наразі відомо, що в місті працюють колишні оператори телеканалу «Футбол».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev