Життя у задзеркаллі: падіння гривні, імітація комунальної активності та ріст цін на окупованій Луганщині

Переміщуючись між новоокупованими населеними пунктами Луганщини, люди діляться своїми спостереженнями. Констатують штучне знецінення гривні, імітацію бурхливої діяльності відновлення комунальної інфраструктури розбитих міст та стабільний ріст цін на пальне та продукти. 

Життя у задзеркаллі: падіння гривні, імітація комунальної активності та ріст цін на окупованій Луганщині

Окупаційна «влада» Сєвєродонецька щоденно звітує про так звані успіхи у відновленні критичної інфраструктури. Проте люди, які відвідують окуповане місто, значних успіхів не бачать.

«По Сєвєродонецьку їздять ремонтники, рахують порвані дроти і побиті стовпи. Попалені авто з вулиць поприбирали, військову техніку теж. Сміття стало ще більше у дворах та смітниках: смердить, на диво, менше та поменшало мух», — розповідає власне джерело «Вчасно». 

Подорожі між окупованими містами практично не відрізняються одна від одної.

«Кількість блокпостів не зменшилась, здорово не лютують, аби документи на техніку були, якщо везеш. Дещо віджимають: фрукти, мед, овочі — сам бачив, як селян трусять», — ділиться спостереженнями співрозмовник. 

Обіцяного старту навчання з першого вересня не відбулось. Тепер загарбники відтермінували початок навчального року на місяць. 

«Новомикільська та Красноріченська школи, можливо, почнуть навчання з першого жовтня», — інформує чоловік. 

У Сватовому на вулицях немає «визволителів», розповідає співрозмовник. Поодинокі автівки з окупантами їздять на великій швидкості без зайвих зупинок містом, а місцеві «ждуни» потрохи зменшують свою проросійську активність.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev