З'явилися супутникові фото "лінії Вагнера" на Луганщині: пропагандисти планували "закрити" 200 км фронту

У Луганській області біля тимчасово окупованого росіянами міста Гірське найманці ПВК "Вагнер" звели протитанкові укріплення, які, на їх думку, мають зупинити просування Збройних сил України.

Знімки із супутника показали, що довжина цієї лінії оборони загарбників складає лише 1,6 км.

Російська пропаганда тим часом розповідала, що окупанти планували цими укріпленнями закрити понад 200 км фронту на цій ділянці. Знімки, зроблені супутниками Maxar Technologies, публікує CNN.

На кадрах видно, що найманці звели дві дволінійні протитанкові смуги, виклавши в ряд цементні піраміди. За протитанковими укріпленнями розташований великий рів.

Цю траншею росіяни копали в два етапи: першу секцію рили, починаючи з 25 вересня, а другу – між 30 вересня і 5 жовтня. Про це свідчать аналіз додаткових супутникових знімків Європейського космічного агентства.

У російських ЗМІ заявляли, що ця "лінія Вагнера" виконуватиме роль "другої лінії оборони" у разі контрнаступу ЗСУ на цій ділянці фронту.

"Хоча укріплення могло б допомогти захиститися від фронтальної атаки, ніщо не заважає українським силам просто об’їжджати укріплення, які простягаються лише на 1,6 кілометра або трохи більше милі", – зазначають у CNN.

Пропагандисти стверджували, що "вагнерівці" продовжить будівництво своєї "лінії" до Кремінної, а потім на південь до Світлодарська. Довжина такої споруди склала б приблизно 217 кілометрів, проте супутникові знімки показали відсутність будь-яких будівельних робіт уздовж всієї передбачуваної "лінії Вагнера".

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev