«Жінку вивезли родичі, а він лишився під плитою»: як прифронтова Єлизаветівка виживає під щоденними обстрілами росіян

Росіяни обстрілюють невелике село Єлизаветівка на Донеччині. Люди ховаються від ворожих КАБів та дронів у підвалах, однак це не завжди рятує їм життя.

Росіяни щодня обстрілюють невелике село Єлизаветівка на Донеччині/ Колаж "Вчасно"

Село Єлизаветівка знаходиться зовсім поруч з лінією фронту. Щодня, як і решта прифронтових населених пунктів, село потерпає від російських обстрілів. Особливо гаряче тут було минулого тижня.

«У нас постійні обстріли, але цей тиждень дуже жорстко було і вдень і вночі. Були дні, коли КАБи й дрони — все летіло вперемішку. Але ми всі втекли у підвал. Якось перебули, тому ніхто не виїжджає», — розповідає місцева жінка волонтеру Денису Христову, який побував у селі 14 жовтня.

Він показав руїни Єлизаветівки, яка колись була сповнена життям. Когорта місцевих людей, які лишаються ще там, не поспішають виїжджати попри смертельну небезпеку.

«Ось тут нещодавно люди постраждали. Там перед цим чоловіка поранило уламком. Потім він помер, жінка попросила місцевих чоловіків поховати його. Вони викопали яму на подвір'ї. Поки копали, відбувся вибух, і його накрило плитою. І тепер не можуть дістати. Жінку нещодавно вивезли родичі, їй 85 років. А він лишився під плитою», — додає місцева пенсіонерка.

Це лише одна із тисячі історій того, як люди гинуть й лишаються у своїх домівках назавжди через російських окупантів.

«Власне тут, під плитами, лежить цивільний дідусь, навіть по-людськи не вдалося поховати», — додав Христов.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev