Зрадник виявився ще й корупціонером: проти мера Святогірська вже були відкриті кримінальні провадження

Кримінальні провадження проти мера Святогірська Володимира Бандура були відкриті ще до повномасштабного вторгнення росії.

Володимир Бандура / фото: focus.ua

Як повідомив в ефірі телеканалу FreeДом голова Донецької ОВА Павло Кириленко, проти Бандури відкриті кримінальні провадження через корупційні правопорушення.

«Я добре знаю, які кримінальні провадження були зареєстровані до 24 лютого по вказаному суб’єкту. І чітко було ясно та зрозуміло, чим закінчить цей управлінець, і чим для нього закінчиться кар’єра керівника міста Святогірськ. Я зараз кажу виключно про економіку. Я знаю, як ним будувалися за бюджетні кошти дитячі садочки. І цьому за цим напрямком ми працювали, результати будуть. І до цього буде додана стаття «Державна зрада», — прокоментував пан Кириленко.

При цьому глава області наголосив на некомпетентності Бандури як міського голови.

«Компетентність цього суб’єкта викликає сумніви. Те, що розкрадалися кошти, і цьому дана юридична оцінка відповідна, більше того проходить низка важливих експертиз, правоохоронні органи відповідним чином повідомлять», — сказав Павло Кириленко.

Зазначимо, сьогодні, 13 червня, мера-зрадника Володимира Бандуру ватажок так званої «днр» Пушилін призначив «головою адміністрації» Святогірська.

Ватажок бойовиків заявив, що з Бандурою вони були «давно на зв’язку». Тобто очільник міста вів спілкування з окупантами задовго до повномасштабного вторгнення росії.

Сьогодні ж мер-колаборант встиг відмітився новими рашистськими заявами. В інтерв'ю «ЗМІ» бойовиків він розповів, мовляв, як «жителі Святогірська за вісім років втомилися від постійного психологічного насильства та мародерства за української влади».

«Регулярно ущемлялися права людини: були гоніння, зневага та звинувачення у сепаратизмі, доки місто не звільнили, — сказав він. — Бачив на власні очі, як бойовики виносили особисті речі з будинків, готельних комплексів».

Колаборант Бандура під методичку роспропоганди бреше, що «люди чекали миру та звільнення від нацистського гніту».

7 червня міністерство оборони рф опублікувало звернення Володимира Бандури, у якому чоловік звинуватив Збройні сили України в підпалі скиту Святогірської Лаври, який вщент вигорів внаслідок обстрілів росіян 4 червня.

Також він заявив, що українські націоналісти й захисники «вбивають священнослужителів та ченців, займаються мародерством, грабежами». Звинуватив Президента України Володимира Зеленського та його оточення у тому, що вони не бережуть людей: «Стали підстилкою Заходу. Отримують гроші, затягують війну», — сказав він.

На відео Бандура знаходився в якомусь дивному приміщенні, схожому на підвальне. Були припущення, що мер міг потрапити у полон. Однак тепер такі припущення розвіяні. ДБР розслідує факт державної зради можновладця. 

Мером Святогірська його було обрано восени 2020 року від нині забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя». 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev