ЗСУ досягли тактичних успіхів на кордоні Донецької та Запорізької областей — ISW

Збройні сили України досягли певних тактичних успіхів на двох напрямках фронту.

ЗСУ досягли тактичних успіхів на кордоні Донецької та Запорізької областей/фото з відкритих джерел

Аналітики ISW звернули увагу на численні повідомлення російської провоєнної спільноти про локальні контратаки та просування ЗСУ на кордоні Запорізької та Донецької областей на відстань від 500 м до 3 км, хоча поки не мають доказів таких цифр.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

ЗСУ здійснили локальні атаки та, як повідомляється, досягли обмежених тактичних успіхів на межі західної частини Донецької та східної частини Запорізької областей.

Зокрема кадри з підтвердженою геолокацією, опубліковані 4 червня, свідчать, що механізовані українські сили досягли обмеженого просування на північний схід від Рівнопілля (Пологівський район Запорізької області).

Російські «воєнкори» стверджували, що сили ЗСУ також наступали в напрямку Приютного Запорізької області (15 км на південний захід від Великої Новосілки, розташованої у Волноваському районі Донецької області) та в напрямку Макарівки Донецької області (до 4 км на південний захід від Великої Новосілки), а також взяли під контроль Новодарівку (Запорізька область, 14 км на південний захід від Великої Новосілки) та Нескучне (2 км на південний захід від Великої Новосілки).

Деякі російські «воєнкори» навіть стверджували, що українські війська прорвали першу лінію російської оборони та просунулися в цьому районі на відстань від 500 метрів до 3 кілометрів.

На момент написання звіту ISW не знайшов візуальних доказів цих звітів. Однак російські повідомлення свідчать також про те, що окупанти втратили свої позиції і в Левадному (18 км на південний захід від Великої Новосілки) — хоча незрозуміло, чи це була нещодавня подія, чи це сталося раніше.

На кадрах, опублікованих 2 червня, видно, як артилерійські підрозділи української артилерійської бригади ведуть вогонь по російських позиціях поблизу Старомайорського (Волноваський район Донеччини), приблизно в 7 км на південь і 7 км на південний схід від Нескучного та Рівнопілля відповідно.

Деякі «воєнкори» також стверджували, що українські війська здійснили обмежені контратаки поблизу Малої Токмачки (28 км на південний схід від Гуляйполя), а що російські сили завдали авіаударів по атакуючим українським силам поблизу Гуляйполя.

При цьому російські джерела здебільшого стверджують, ці локальні українські контратаки були розвідувальними операціями.

Слід зазначити, що офіційного підтвердження від Генштабу цієї інформації поки немає.











Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev