Звели понтон, аби швидше тікати: рашисти зробили переправу через Сіверський Донець у Станиці Луганській

Нашвидкуруч окупанти звели понтонну переправу через Сіверський Донець. Час розгортання мосту співпав із часом втечі рашистів через контрнаступ ЗСУ.

Звели понтон, аби швидше тікати: рашисти зробили переправу через Сіверський Донець у Станиці Луганській

Від 2014-го шість років самопроголошена «лнр» саботувала відновлення мосту через Сіверський Донець. У листопаді 2020 року відбулось відкриття споруди, яка за проєктом була здатна витримати переміщення цивільної колісної техніки та пішоходів і унеможливити своєю шириною пересування танків. Роботи виконала українська сторона в рамках Мінських угод. У лютому 2022 року міст було зруйновано під час наступу росіян. 

 У листопаді 2020 року відбулось відкриття мосту через Сіверський Донець У листопаді 2020 року відбулось відкриття мосту через Сіверський Донець

Гауляйтер «лнр» леонід пасічник, зустрічаючись із мешканцями Станиці, ще від початку другої окупації селища обіцяв відновити міст та забезпечити автомобільне сполучення між старо- та новоокупованими територіями. Втім станом на вересень 2022 року так званий «мінтранс лнр» заявив про повне закриття мосту та урочисте відкриття... понтону. 

«И пока российские специалисты в районе памятника Князю Игорю возводят через реку новый мост, минтранс при поддержке правительства рядом организовал временный проезд через Донец», — пишуть проросійські ЗМІ.

Час розгортання мосту співпав із часом втечі рашистів та колаборантів на староокуповані території та до росії, яка розпочалась відразу після контрнаступу ЗСУ на Харківщині. Місце для розгортання понтона яскраво ілюструє його терміновість та відсутність необхідності використовувати тривалий час:

«Я не мостобудівник, але цікаво подивитися, коли велика вода піде чи лід. Після посухи вода завжди йде. Подивимося, як буде. Про спуски-підйоми вже навіть не обговорюємо. А там берег крутий, ухил великий», — пише луганський блогер Савелій Васерман на своїй сторінці у Фейсбук. 

Користувачі соціальних мереж впевнені: до холодів переправа точно не достоїть.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev