Звинувачують у держзраді: окупанти викрадають членів сім'ї українських військовослужбовців

Представники так званої "ЛНР" фактично викрали Андрія Черного. Його брат служить у ЗСУ, і тепер Андрія звинувачують у "державній зраді".

11 жовтня 18-річного Андрія Черного, який перебував разом з батьками на тимчасово окупованій території у с. Верхня Покровка на Луганщині, забрали представники так званої "ЛНР" у невідомому напрямку. Вони пояснили це тим, що нібито він "очернял российскую армию". Про це повідомив брат Андрія. 

На спроби батьків дізнатися, куди його забирають, окупанти відповіли, що у ГОРОТДЕЛ, який знаходиться у Старобільську. Наступного дня батьки приїхали туди, але їх навіть не пустили у приміщення і сказали, що таку людину до них не привозили. 

Батьки намагалися додзвонитися в приймальню голови так званої "ЛНР", до уповноваженого з прав людини в "ЛНР". Окрім того, зверталися до комендатури, але все було марно.

Відтак за якийсь час, рідні знайшли відео, в якому Андрій "зізнається", що передавав своєму братові в ЗСУ інформацію про пересування рашистської техніки.

"У квітні я передавав рідному брату дані про пересування військ рф по селу Верхня Покровка. Це були два знімки – колони техніки військ рф. Пересилав я йому через" "Whatsapp". Потім він просив мене видалити всі дані з телефона..." – йдеться у відео. 

18-річного хлопця звинувачують у "державній зраді". Такий вирок викликає багато запитань, адже хлопець є громадянином України, і в зраді його можна звинувачувати лише за українським законодавством.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev