ФОТО. «Народ ними пишається»: на Донеччині привітали волонтерів і українських захисників

Сьогодні з нагоди Дня Збройних Сил України і Дня волонтера у прифронтовому Покровську Донецької області привітали військовослужбовців та тих, хто незмінно підтримує їх у боротьбі за незалежність нашої держави.

На Донеччині привітали волонтерів і українських захисників

За майже чотири роки неоголошеної війни на Донбасі декілька сотень тисяч українців взяли в руки зброю і стали на захисті східних кордонів. З першого дня бойових дій і до сьогодні українських захисників завжди підтримують їх надійні помічники - волонтери, повідомляє ІА «Вчасно».

Багато хто з місцевих мешканців не зміг бути осторонь і став підтримкою українскьої армії.

Волонтер Володимир Соболь Волонтер Володимир Соболь«2014 рік - це був дуже складний період, зовсім не було грошей, багато людей були на повному нулі, - розповідає волонтер, мешканець Покровська Володимир Соболь. - Я особисто мав можливість працювати суто своєю машиною, люди зносили хто що міг, багато чого доводилось просити, принижуватись, але це робилось для наших побратимів, які клали свої життя задля нашої перемоги».

Зі слів волонтера, найбільшим скарбом для військовослужбовців на фронті була увага, розуміння того, що українці вірять в свою армію. 

«Було таке, що приїждаємо на місце — ще воронки димлять, хлопці всі в диму, ми швидко вигрузились, випили чаю, обнялись і поїхали. Такі зустрічі тривали 15-20 хвилин. І за безпеку свого життя ми тоді не думали. Ми привозили продукти харчування, якісь смаколики, малюнки від дітей, приїздили побачити хлопців, щоб вони безпосередньо відчули, що народ за них, народ ними пишається і підтримує».

 воїн АТО Станіслав Момот воїн АТО Станіслав МомотЗа постійну підтримку волонтерам вдячні і самі військовослужбовці. Зі слів воїна АТО Станіслава Момота, волонтерський рух і армія - це неподільні речі сьогодні. І незважаючи на те, що Збройні Сили України змогли відродитись, допомога простих людей і досі є необхідною.

«Навіть зараз волонтери закривають ті потреби, які держава забезпечити не взмозі, - каже Станіслав. - Вони шукають та дістають саме ті речі, від яких залежить здоров’я та життя багатьох бійців. Ми дякуємо цим мужнім людям».

За гідну службу на захисті українскої держави сьогодні заслужені нагороди отримали військові, які несуть службу на східному фронті і місцеві волонтери, які допомогають бійцям боронити Україну.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev