ВІДЕО. Суддя-хабарник з Дружківки розповів правосуддю, що гроші не бере, а заробляє продажем меду

Активісти організації «Громадський Патруль» опубліковали відео засідання Вищої ради правосуддя у справі НАБУ проти голови Дружківського міського суду з Донеччини, якого затримали на хабарі. 

За версією слідчих НАБУ, головний суддя Дружківки Донецької області Генадій Молібога вимагав гроші за винесення суддівських рішень на користь однієї зі сторін. Хабарника затримали під час отримання грошей, зафіксовані два факти передачі грошей 5 та 8 тисяч гривень.

Своєї провини хабарник не визнає, більш того, в ході засідання Вищої ради правосуддя Молібога, захищаючи себе, доказував, що нібито веде чесний спосіб життя. У відповідь на звинувачення в хабарі, суддя сказав: «Это смешно. Я живу в небольшом доме, который всего 107 квадратов. Держу большую пасеку — 30 уликов, сдаю мед и меняю на доллары, чтобы дети и внуки мои жили». 

На кожне питання у справі обвинувачений знаходив винних - або це вороги, або начальник податкової поліції, або невідомі особи. Гроші, передані йому, це не хабар, а сума, яку він нібито взяв у борг.

ЧИТАЙТЕ:Общественники привлекли председателя суда Дружковки к ответственности за отказ предоставить декларации

При цьому мешканці Дружківки кажуть про те, що Молібога живе зовсім небідно. У 2016 році голова суду відмовлявся оприлюднити декларації про свої доходи. Місцеві активісти змусили його це зробити лише за втручанням Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev