Ветерану АТО терміново потрібна допомога для операції на нозі

Ветерана АТО, бійця проекту «Біотех-реабілітація поранених» Петра Олексюка екстрено прооперували.

Ветеран АТО Петро Олексюк / фото: peoplesproject

У травні Петро наступив на міну, вибухом вирвало п’яткову кістку, порвало кістки стопи, а м’язи та шкіру перетворило на шмаття. У державних шпиталях бійцю вже планували ампутувати кінцівку.

Фото: peoplesproject Фото: peoplesprojectВже з перших днів у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» за Петра взялась команда унікальних фахівців Володимира Оксимця. Хірург-ортопед вищої категорії, Володимир Михайлович склав ретельний план відновлення ноги: спочатку, у ході перших етапів, лікарі мусили закрити зяючі дірки у м’ясі та компенсувати страшні дефекти м’яких тканин. Вже потім, коли нога обросте живими хорошими м’язами, сполучними тканинами та шкірою, лікарі візьмуться за відновлення кісток – нова п’ятка, наприклад, саме зараз зростає у лабораторії. Та поки – черга за численними пластичними операціями.

ЧИТАЙТЕ: ВИДЕО. С помощью непризнанных в Украине биотехнологий бойца АТО спасли от ампутации

Нещодавно Петро вчергове потрапив на операційний стіл. У ході коригувальної операції лікарі мали видалити тканини, що не прижилися, і визначатись із подальшими діями.

Петра не лякає перспектива тривалого та тяжкого лікування, яке розтягнеться не на один рік. Хлопець ретельно планує подальше життя, а також дуже відчутно допомагає волонетам збирати кошти на власне лікування. Лише днями він переказав на рахунки проекту «Біотех-реабілітація поранених» ще 40 000 гривень. Частину цих грошей виділила з місцевого бюджету громада малої батьківщини хлопця, селища Баранівка, частину зібрали друзі та знайомі. Сам Петро не сидить без діла і заробляє на життя та лікування приватними уроками з математики – вчиться на радіофізичному факультеті університету Шевченка.

ЧИТАЙТЕ: «Про войну стараюсь не рассказывать», — ветеран АТО на реабилитации занялся репетиторством

На відновлення скаліченої ноги бійця держава не виділили ні копійки. Всі витрати за проектом лягають на плечі звичайних українців. В цілому залишилося доплатити усього трохи більше 60 тисяч гривень. Волонтери вкотре звертаються по допомогу. Бажаючі підтримати бійця можуть перейти за посиланням http://www.peoplesproject.com.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev