На Донеччині відкрили десяту опорну школу з 39 запланованих

У селищі Шахове Донецької області відкрили опорну школу — це десята школа  з 39 запланованих, що була відкрита та відремонтована  на Донеччині в рамках програми розвитку мережі опорних шкіл.

У новій опорній школі навчається 196 учнів з 9 населених пунктів - Мерцалового, Никанорівки, Іванівки, Вільного, Новошахового, Торецького, Софіївки, Новоторецького та Маяка, передає ІА «Вчасно».

Вартість ремонтних робіт склала майже 14 млн гривень. На благоустрій території школи Шахівською ОТГ було виділено 1 млн 408 тисяч, на закупівлю меблів та обладнання — понад 5 млн гривень.

Нагадаємо, всього в Донецькій області на сьогоднішній день заплановано відкрити 39 опорних шкіл та один hub-school. 

Вперше голова ДонВЦА Павло Жебрівський анонсував будівництво цих навчальних закладів ще у 2016 році. Після цього протягом півроку був активний піар процесу та анонси змін в освітніх установах області, але жодна реконструкція опорних шкіл у 2016 році так і не була проведена.

ЧИТАЙТЕ: Жебривский проверил ремонт "проблемных" опорных школ: в одной сбежал подрядчик, в другой затопило столовую

За даними на середину серпня 2017 року, з 21 опорної школи, яку було заплановано відкрити до кінця року, реально була відкрита лише одна - в Билбасівці.

Але голова ДонВГА Павло Жебрівський продовжував  активно піарити цей процес.

На початок 2018 року вже очевидно — обіцяні навчальні заклади на Донеччині не з'явились, а терміни реконструкції в ряді шкіл були просто зірвані.

Так, ремонтні роботи затяглися у Краматорській гімназії, Олександрівці, Слов’янську, Лимані, Сіверську, Волновасі, Маріуполі, Костянтинівці та інших містах Донеччини.

ЧИТАЙТЕ: «Уже швы и дырки лезут», — некачественный ремонт за 70 млн грн в опорной школе прифронтового Покровска возмутил родителей

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev