Росія перекидує частину військ із Донбасу на південь, війна затягнеться: прогноз експерта щодо наступних дій на фронті

Ні росія, ні Україна цього року, ймовірно, не вдадуться до рішучих дій на фронті. Розпочата 24 лютого країною-агресором війна затягнеться.

Ні росія, ні Україна цього року, ймовірно, не вдадуться до рішучих дій на фронті/колаж Вчасно

Так вважає голова військової розвідки Великої Британії Джеймс Гокенгалл. В інтерв'ю ВВС він висловив припущення, що Київ чи Кремль навряд чи досягнуть значних військових успіхів.

голова військової розвідки Великої Британії Джеймс Гокенгалл/фото з відкритих джерел голова військової розвідки Великої Британії Джеймс Гокенгалл/фото з відкритих джерел"Ми повинні обережно ставитися до бінарного мислення – люди виграють або програють – або думати, що це патова ситуація", – пояснив британський генерал.

За його словами, росія явно намагається створити додаткові сили після значних втрат у перші місяці війни. Вона також змушена передислокувати частину своїх військ із Донбасу на південь, де вони зазнають значного тиску з боку Збройних сил України в Херсоні та його околицях.

Гокенгалл вважає, що цей тиск окупантів не переросте у щось значно сильніше протягом найближчих місяців. Він каже, що розуміє бажання України відвоювати свої території та допускає контратаки й контрнаступи. Але поки не вірить у те, що "росіян вдасться викинути з цього напрямку".

"Цього року жодна зі сторін не вдасться до рішучих дій. На них чекає тривалий конфлікт", – припустив глава британської розвідки.

Він не виключив, що російський диктатор Володимир Путін може вдатися до тактичної ядерної зброї проти України, якщо відчує загрозу поразки. Генерал каже, що за цим стежать "дуже уважно".

Гокенгалл вважає малоймовірним, що Росія зважиться на ядерний удар найближчим часом, "але ймовірність може змінитись, якщо зміниться динаміка на полі бою".

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev