В окупованому Старобільську на концерт кобзона відправився колаборант Аскяр Лайшев

Палаюча відплата: чистка рядів колаборантів на окупованих територіях триває. Цього разу поменшало на одного зрадника присяги українського поліцейського в Старобільську — після вдалої роботи партизанів зрадник помер у лікарні.

В окупованому Старобільську на концерт кобзона відправився колаборант Аскяр Лайшев

Черговий колаборант отримав свій вирок без судових зволікань та бюрократії: після отримання чисельних опіків в лікарні помер зрадник України Аскяр Лайшев. 12 серпня після шопінгу в одному зі старобільських магазинів Лайшев сів до своєї автівки, яка після початку руху вибухнула.

49-річний колаборант самотужки вибрався з палаючого авто, проте 90% опіків тіла стали квитком на концерт до кобзона, передає «Вчасно». 

Лайшев має довгий та яскравий бекграунд: у 2014 році Олег Ляшко, екснардеп України звинувачував його у «покриванні» лідерів сепаратиського руху Старобільська. Тоді, за словами парламентаря, Лайшев умисно не займався пошуком та затриманням місцевих колаборантів. Одного з них, Віталія Рибалка, Ляшко з групою осіб затримали самотужки.

Служба у поліції Луганщини оточенню Лайшеву запам’яталась масштабним розкраданням майна. На посаді начальника автогосподарства чоловік ввів схему списання палива на автомобілі, які фактично не зрушують з місця в гаражах. Друга схема — розкрадання будматеріалів, які закуповувались на ремонт будівлі Главку Нацполіції області: закривались документи на більшу кількість буцімто використаних матеріалів, а зайве вивозилось та продавалось.

«Використання службового КАМАЗУ ГУНП безкоштовно під час збору врожаїв: як своїх, так і знайомих. Отримав УБД, навіть не перебуваючи і близько у тих районах, що прилягають до передової. Колишнім керівництвом обласної поліції фіктивно включався у списки учасників ООС для того, щоб отримувати грошову винагороду. Потім був вимушений піти на пенсію, бо «попросили», оскільки масштаби його розкрадань перейшли усі розумні межі», — коментують кар’єру Лайшева джерела.

Після другого приходу окупантів на землю Луганщини Лайшев надав їм інформацію про колег та за лояльність отримав посаду начальника «Старобільського МРЕВ лнр». Після смерті колаборанта проросійські змі змінили риторику, і «хлопок», яким називали вибух автівки, тепер називають терактом.

Нагадаємо, з поїздками на автомобілі нещодавно не пощастило ще одній парі колаборантів з Біловодщини: так званий «голова» Біловодського району Віталій Коваленко та його «заступниця» Валентина Гладкова потрапили під обстріл зі стрілецької зброї. Вони прямували з Городища, де мешкає гауляйтер, в напрямку Біловодська. Причетних до замаху досі розшукують Біловодщиною. Проте марно.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev