Горлівського мафіозі Саркісяна призначили «смотрящим» за в’язницями в росії та на окупованих територіях України

Призначено нового «смотрящего» за в’язницями на території рф та тимчасово окупованих територіях України: що відомо про Армена Горлівського?

Армен Саркісян / фото: ГУР

Новим «смотрящим» за в’язницями на всій території рф та тимчасово окупованих територіях України став відомий кримінальний авторитет Армен Саркісян (прізвисько — Армен Горлівський). Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Одним з головних напрямків його діяльності визначено створення нової «приватної військової компанії». Передбачається, що протягом обмеженого часу нова структура завербує значну кількість «новобранців». Зразком для проєкту має стати сумнозвісна пвк «вагнер». «Новобранців» для пвк набиратимуть в саме місцях позбавлення волі.

За інформацією ГУР,  «проєкт» має посилити окупаційний контингент та створити внутрішню конкуренцію серед російських пвк.

Спонсором нової пвк виступає російсько-вірменський бізнесмен Самвел Карапетян.

Армен Саркісян (Армен Горлівський) — кримінальний авторитет з Горлівки. Близький до сім’ї президента-втікача Віктора Януковича та пов’язаний з іще одним кримінальником — Юрієм Іванющенком (Юра Єнакієвський). Знаходиться в українському розшуку як один з організаторів убивств на Майдані. Тіньовий наглядач всього бізнесу в окупованій Горлівці. Від 24 лютого займається мародерством та «віджимом» бізнесів на окупованих територіях України.

У 2018 році Армен Саркісян був затриманий французькими правоохоронцями, а Генеральна прокуратура України мала передати до Франції пакет документів, необхідних для видачі затриманого Україні, але того ж року Саркісян об'явився в ОРДЛО.

Самвел Карапетян — прокремлівський бізнесмен вірменського походження. Власник пов’язаної з «газпромом» компанії «ташир холдинг», в яку також входить компанія «Електричні мережі Вірменії». Один зі спонсорів російської агресії проти України.

«Створення нової структури — спроба створити противагу фактичній монополії Пригожина у сфері ПВК на росії», — наголошують в українській розвідці. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev