ЗСУ на Луганщині просуваються вперед, знищують техніку та особовий склад росіян, — Гайдай

На Луганщині тривають важкі бої, однак ситуація стабільна. Українські воїни вмотивовані, на відміну від російських окупантів, яких відправляють на поле бою без відповідного екіпірування та під загрозою розстрілу. 

Фото: ЗСУ

Потрохи наші сили оборони просуваються вперед, знищують і техніку і особовий склад. Про це заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного марафону.

За словами очільника Гайдая, нещодавно він об'їздив лінію фронту — від Харківської до Донецької області. Спілкувався з хлопцями з абсолютно різних родів військ — з танкістами, і з розвідниками, і з нацгвардійцями. У всіх настрій бойовий, усі вмотивовані.

На відміну від наших військових, з моральним духом російських окупаційних військах все навпаки погано. Зрозуміти це можна по тому, що в полон здаються свіжомобілізовані, та по тому, що вони розказують. 

«Мобіки» розповідають, що з них знущаються. Це головний меседж, чому вони так хочуть і намагаються здаватись, кому вдається. Кадирівці та дикі «вагнерівці» з них знущаються. І б'ють, і іноді, якщо не хочуть люди виходити без відповідного екіпірування, то можуть їх показово і розстріляти. Тому ситуація достатньо жахлива», — розповідає Гайдай. 

Війна за останні місяці проходить для наших бійців у пекельних умовах. Восени температура була не така низька, але все одно в окопах було не так холодно. Води було по коліна. Зараз на Луганщині -17 вночі, -15 вдень. Це дуже холодно, однак воїни стоять і навіть хочуть рухатись вперед. 

У деокупованих населених пунктах Луганщини залишилось небагато людей. В деяких населених пунктах це 5-10 осіб. В деяких — понад 100. 

«Ми домовились з лісниками та військовими, що будемо допомагати дровами, тому що ходити в лісосмуги і ліси смертельно небезпечно. Що стосується окупованої частини Луганщини — там ситуація важка, у всіх містах ніхто з окупаційної влади не відремонтував систему опалення. Вони так для вигляду зняли відео, як розвозять дрова, але насправді це одна-дві автівки, а далі люди займаються опаленням самостійно. В квартирах рубають меблі, йде вже все, аби тільки зігрітись. Що стосується приватного сектору, там трохи краще. У приватних будинках є пічки і люди тут мають можливість зігрітись», — зазначає очільник Луганщини.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev