23 роки назавжди: маріуполець Микола Маслов поліг у боях за рідне місто

Микола Маслов родом з Маріуполя. Був громадським діячем, жодна проукраїнська акція у місті не обходилася без нього.

Маріуполець віддав життя за рідне місто. Фото УВФ

Свій позивний “Капуста” хлопець отримав через те, що дуже любив квашену капусту. Микола дуже хотів потрапити до лав “Азову” — побратими пригадують, що впродовж усього базового курсу бойової підготовки той “вижимав із себе усі соки”, щоб стати кращим та сильнішим, розповідає історію бійця «Український ветеранський фонд».

Перша бойова ротація Миколи була на Світлодарську дугу. “Капуста” був у складі артилерійського розрахунку — нищив ворога при найзапекліших артдуелях.

Повномасштабне вторгнення рф зустрів у рідному місті.

Азовець з позивним “Торк” пригадує ті дні боїв за Маріуполь та Миколу Маслова:

«Зустрівшись під час виконання однієї з задач, я приємно здивувався. Оскільки артилерії не було (вони стали піхотою), Коля рубився з автоматом та гранатометом. Він командував групою хлопців, нищив техніку та постійно потрапляв у перестрілки, знищуючи ворога. Задача наша була зачистити район від ворога. Колька там знаходився на статичній позиції. Я підійшов і пояснив суть, але нам потрібна була інформація більш детальна, оскільки потенційних цивільних треба було відокремити від того, що планувалося. На наступний ранок, коли ми вже приїхали працювати, Колька підбіг та почав показувати на мапі, де саме дислокується ворог. На питання, чи точна ця інфа, нам відповів напарник Колі - той вчора вночі перевдягнувся в спортивний костюм та пішов “шукати воду та їжу”, стукаючи в двері. Так і дізнався, де знаходяться далеко не цивільні», — розповідає Торк про військові хитрощі “Капусти”.

4 травня 2022 року став останнім днем Миколи Маслова. По дорозі на позицію він потрапив зі своєю групою під ворожий артилерійський обстріл.

Тільки 17 листопада 2022 року з військовим вдалося проститися.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev