28 років назавжди: офіцер Валентин Лунковський віддав своє життя за Україну

Майор Валентин Лунковський — офіцер 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. 28 років назавжди.

28 років назавжди: майор Валентин Лунковський віддав своє життя за Україну

Інструктор зі стрибків з парашутом — на його рахунку понад 300 стрибків. Обожнював спорт: пауерліфтинг, бокс, футбол, кросфіт, плавання, пише Український ветеранський фонд. 

У 2012 році Валентин обрав шлях військового — вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У 2016-му закінчив навчання і прийшов у 79-ту окрему десантно-штурмову бригаду офіцером управління тактичного рівня.

У 2019 році — став до лав «95-ки». За спиною — п’ять ротацій в район проведення АТО/ООС.

У 2022 році мав переводитися в «Альфу» СБУ в Києві — 28 лютого в нього завершувався контракт із ЗСУ. 24 лютого вторглися росіяни. Батальйон, в якому служив Лунковський, на той час вже перебував на Сході.

22 травня вдень поблизу села Долина Слов’янського району на Донеччині офіцер загинув: поранення були смертельними.

28 травня із десантником попрощалися на рідній Рівненщині.

Указом президента від 29 липня 2022 року Валентина Ярославовича нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Посмертно.

«А ми прижиттєво маємо помститися за смерть захисника: воїни — на лінії вогню, тил — якісною роботою щохвилини. І пам’яттю — наша поіменна пам’ять про загиблих захисників має стати інструментом помсти. Поки пам’ятатимемо ці імена, обличчя та погляди — доти матимемо шанси на перемогу», — наголошують у ветеранському фонді. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev