33 роки назавжди: Герой України Андрій Ханін віддав життя, обороняючи Донеччину

Останній бій сержанта Андрія Ханіна був 26 лютого у Волновасі на Донеччині.

Фото — з відкритих джерел

Сержант ЗСУ Андрій Ханін — Герой України посмертно. 33 роки назавжди. У 2014-му росіяни відібрали в нього рідний Крим, його місце народження, пише Український ветеранський фонд.

Його останній важкий бій був 26 лютого у Волновасі на Донеччині.

Він знищив танк Т-72 та близько 10 солдатів противника. У бою сержант зазнав поранення, після чого надав першу медичну допомогу собі та своїм побратимам і до останнього виконував свій обов’язок. Андрій Ханін загинув під час бою, намагаючись знищити БМП ворога.

Військовий родом — із села Веселівка на Кримському півострові. Закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, де опановував спеціальність “Правознавство”. Після випуску служив в одному зі спецпідрозділів МВС у Криму. У 2014 році, після окупації Криму, переїхав до Дніпра — життя почалося з нуля, але присязі не зрадив.

Навесні 2021 року став до лав 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Спочатку обіймав посаду командира відділення — командира бойової машини, а згодом став головним сержантом парашутно-десантного взводу.

Орден “Золота Зірка” з рук президента отримала дружина військового.

За життя сержант Ханін так казав:

“Я дуже хочу повернути Крим, щоб знову чути на його берегах ні з чим незрівнянний шум вільного моря, щоб прогулюватися дворами Ханського палацу з мінаретами і пити неперевершену кримськотатарську каву… Кляті окупанти відібрали мій дім і мою малу батьківщину. Я обов’язково її поверну!”.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev