Був педагогом протягом 30 років: у боях за Донеччину віддав життя директор Попаснянського ліцею Віктор Шулік

Віктор Шулік — учитель історії, директор Попаснянського ліцею. Він був педагогом протягом понад 30 років.

Фото — з особистого архіву Віктора Шуліка

Його син Денис — теж вчитель. З повномасштабним вторгненням рф батько та син обоє взяли до рук зброю. Вони билися та мріяли, як будуть відновлювати рідну Попасну, яку спалили росіяни, і знову відкриють двері рідного ліцею, розповідає історію бійця Український ветеранський фонд.

Наприкінці серпня 2022-го, перед початком навчального року, Віктор Шулік записав для колег-освітян натхненне звернення з окопів. Військовослужбовець наголошував: війна триває не лише в окопах, а й за душі людей та, зокрема, дітей.

“Нація — це народ, який хоче мати свою державу. Тому виховуємо патріотів”, — наголошував він у зверненні під свист вітру та канонаду.

Свій останній бій Віктор Шулік прийняв під Бахмутом на Донеччині — поранення були смертельними.

Син отримав теж осколкові поранення й потрапив до шпиталю.

Триває війна за наше майбутнє: за дітей, за націю, за відбудовану країну. Ми зобов’язані перемогти й реалізувати мрії всіх загиблих: відбудувати зруйноване, побудувати сильну країну. І в Попасну Україна теж повернеться.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev