Чим для оборони Донбасу загрожує захоплення Луганщини - думка експерта

Наразі ймовірність оточення українських військ у Луганській області низька. Однак ситуація на полі бою може змінюватися у будь-яку мить.

Ілюстративне фото/Генштаб ЗСУ

Попри просування противника у напрямку Слов'янська на Донеччині, у напрямах Бахмута і траси Лисичанськ-Бахмут ЗСУ навпаки відсувають окупантів у напрямку Попасної. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.ua.

"Тут все залежить від стійкості оборони й тих обставин, які складаються на лінії зіткнення", - наголосив експерт.

За його словами, ситуація на полі бою може змінюватися у будь-яку мить. Як приклад навів Сєвєродонецьк:

"Десь ми чимось поступилися, а дещо відвоювали. Лінія зіткнення з росіянами постійно рухається в обидва напрямки".

Експерт додає, що наразі українські військові повністю контролюють промзону в Сєвєродонецьку:

"Попри те, що противник намагається з півдня відрізати місто від річки, у нього поки що нічого не виходить".

Жданов зауважує, що Лисичанськ географічно набагато краще розташований, ніж сам Сєвєродонецьк: місто на високому березі річки і з нього можна зробити форпост. 

"З військової точки зору це (захоплення Луганщини - ред.) не несе такої великої загрози. Так, буде прикро, що ми втратимо частину території, але з політичної точки зору, це буде такий програш. Бо росія буде намагатися зробити з цього захоплення таку помпу, що вони перемогли, вони звільняють "ЛНР", яку вони визнали напередодні війни. Ось в цьому сенсі так. Що стосується продовження бойових дій, то немає сумнівів, що російські війська продовжать наступ на Донецьку область. Ці дві області для них є головними. Скоріш за все, головний напрямок наступу буде на Краматорськ з метою або витіснення наших військ з Донецької області, або спробою оточення між Краматорськом, Слов'янськом і Лиманом", - розповів експерт. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev