«День народження цього року зустрічав під обстрілом росіян. Побратими примудрились звідкись дістати торт»: історія гвардійця з позивним «Рудий»

Гвардієць Дмитро з позивним «Рудий» — один з перших, хто займав оборонні позиції у Рубіжному. 14 діб під безперервним масованим артилерійським та піхотним вогнем російських військ утримував визначені позиції. 

Гвардієць Дмитро з позивним «Рудий» / фото: МВС України

Дмитро говорить, що військове братерство, злагодженість його бронегрупи і спільна самовіддана праця на перемогу призводить до такого результату:

«Неймовірні емоції, коли в один день ми підбили БМП противника, а в ту саму ніч наші сусіди по позиціям по радіостанції передали, що збили літак з окупантами. Ми були горді і пишались самі собою — увесь мій особовий склад вийшов і співали: хто — Гімн України, хто — кричав «Слава Україні», хто — «Смерть ворогам». Так розумієш високу ціну і глибоку суть цих гасел, державного гімну і нашої єдності».

Герой згадує, як святкував День народження під щільним обстрілом росіян: «Сусідню позицію розгромили і будівлю поруч спалили. Військові відійшли на інше місце, але обстріл змістився і ми вступили в стрілецький бій. Після, коли стрільба вщухла, ми прислухались і зрозуміли: нас криє міномет. Перше, що потрапило нам до ока аби сховатись — це сарай. Туди ми залетіли щучкою (в прямому сенсі) і опинилися в курнику. Після мінометного обстрілу відійшли до побратимів на позицію, щоб перечекати відходу. Там нас чекали побратими і неочікувано привітали з Днем народження мене і ще одного військового. Подарували торт! Для мене й досі загадка, звідки його взяли. Але було неймовірно приємно».

У Рубіжному Дмитро витримав все — залпи російської «Точки-У», установок розмінування УР-77, цілодобові обстріли артилерії, затяжні піхотні бої з окупантами, але ніколи не падав духом, оскільки напевно знав за що стоїть.

«Найголовніше, що ми завжди стояли пліч-о-пліч, і спиною до спини зі своїми побратимами, без сумніву один в одному. Коли треба було вступати в бій, ми вставали і стріляли. Я пишаюся кожним з ким воював, воюю і воюватиму», — розповідає гвардієць і зазначає, що загальний настрій навіть на «нулі» був позитивним, завжди з усмішкою на обличчі, з палаючими очима і серцями. Говорить, що захищає найголовніше — землі, дітей, дружин, матерів, близьких і буде далі це робити, не дивлячись ні на що.

Історією поділилося МВС України

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev