До кінця літа Україна поверне всі території й закінчить війну, – глава розвідки

Голова Головного управління розвідки Кирило Бугданов заявив, що Збройні сили України завершать війну до кінця літа 2023 року. Станом на сьогодні уже передбачаються серйозні кроки для наближення до цієї цілі.

До кінця літа Україна поверне всі території й закінчить війну, – глава розвідки

За словами Буданова, уже невдовзі звільнення Херсона стане вагомим просуванням уперед. 

Імовірність “ядерки” та запаси ракет: які дані української розвідки?

За словами Кирила Буданова, у рф запаси ракет упали до критичного рівня – нижче 30% – тому наразі в активне використання пішли дрони, точність яких вища. 

“В України недостатньо ППО, аби зняти загрозу ракетних обстрілів, але наш воєнно-промисловий комплекс працює над цим”, – наголосив глава ГУР. 

Через програші на фронті у росії водночас змінилася риторика – відтепер їм важливо “не програти”, а не “виграти”, як це було кілька місяців тому. Проте це не означає повного “безсилля” путіна – потенційно варто очікувати і ядерного удару від москви.

Відтак на росії зараз проводять випробування ядерної зброї. Будуть запуски з ядерних підводних ракетоносців, проте це лише пришвидшить розпад російської федерації, наголошує глава розвідки. 

Разом з тим погрози Білорусі про напад – лише розмови та картинка, аби “тримати в тонусі” українську армію та командування. 

росія мінус регіони”: які райони покинуть рф

Станом на літо 2023 року Україна вже поверне захоплені території й повернеться до кордонів 1991 року.

За словами Буданова, зміни після того періоду розпочнуться і на території країни-терористки.

“Для початку вийдемо на ці кордони. Після завершення війни почнеться дуже серйозний політичний процес, пов’язаний зі змінами у нинішній російській федерації. Від неї від’єднається певна частина. Крім того, росія буде виплачувати нам репарації. Це призведе до знищення певного економічного центру, який сьогодні наявний у росії”, – наголосив глава розвідки.

“Кавказці підуть першими”

За словами Кирила Буданова, варто очікувати від’єднання кавказьких регіонів. Проте вони будуть не єдиними.

“Кавказькі райони від’єднаються першими. Це не будуть лише ці районі. Згодом від’єднаються й інші, бо проблем немало. російська федерація – це лише назва. “Федерація”. Це надто велика територія, яка вже досить довготривалий термін існує незрозуміло як у цих кордонах. Але федерація трималася виключно на вірі у потужність режиму.

Але варто зауважити, що ми воюємо не з російським режимом, а з російським народом. Тому що 82% росіян підтримують бойові дії в Україні”, – зауважує глава ГУР.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev