Ексрегіонали насаджували окупаційний режим на Луганщині: трьох чиновників оголошено в розшук

СБУ зібрала докази на ексрегіоналів, які насаджували окупаційний режим на Луганщині.

Ексрегіонали насаджували окупаційний режим на Луганщині/Фото СБУ

Зібрано докази добровільної співпраці з ворогом ще трьох колаборантів. Зловмисники сформували «ядро» окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій території Старобільського району Луганщини.

Зокрема, мова йде про:

- «виконувача обов’язків голови»

- «виконувача обов’язків заступника голови»

- «радника голови адміністрації Старобільського району лнр»

Колишні члени «партії регіонів» до 2014 року вже працювали в одній команді та обіймали аналогічні посади у райдержадміністрації Старобільська.

Після повномасштабного вторгнення рф функціонери очікували захоплення району. Вони сприйняли це як можливість «реваншу» та з власної ініціативи пішли на співпрацю з ворогом.

Очоливши окупаційну адміністрацію, ексрегіонали розпочали активну «командну» роботу, яка серед іншого включає:

- пропагандистські акції та публічні церемонії з нагоди «червоних дат» календаря рф;

- мітинги на підтримку російського вторгнення;

- ​наради щодо роботи окупаційної адміністрації, зокрема для розширення пропагандистського впливу серед місцевого населення.

Інформацію про ці заходи, як доказ співпраці українців з «новою владою», активно підхоплюють та розганяють підконтрольні агресору медіа та інтернет-ресурси, які створюють антиукраїнський пропагандистський контент.

«Чиновники» охоче роздають інтерв’ю росЗМІ, в яких повторюють відомі російські наративи про«визволення» місцевих мешканців «армією лнр» від «страждань», яких їм завдавала Україна, ​«відродження руської культури» на Старобільщині та ​необхідність підтримки «народної міліції лнр», як гаранта цих «перетворень».

Наразі трьом правопорушникам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Колаборантів оголошено у розшук.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev