ФОТО. У Лимані завершили ексгумацію на місці масового поховання українських військових

З братської могили у Лимані вилучили тіла 34 українських захисників.

Фото поліція Донецької області

Слідчі завершили ексгумацію на місці масового захоронення військовослужбовців ЗСУ в Лимані.

Наразі тривають роботи на другій локації, де поховано понад 120 цивільних.

Тіла військових спрямовано до моргу. Після ідентифікації та встановлення причин смерті загиблих буде передано рідним для поховання.

Поліцейські зосередили зусилля на ексгумації цивільних осіб із захоронення, розташованого поруч із могилою військових. За добу слідчо-оперативні групи підіймають і обстежують близько 10 тіл.

Загалом з 29 вересня до сьогодні поліція виявила у визволених населених пунктах тіла 144 людей, які загинули під час окупації. З них 108 тіл було ексгумовано зі стихійних поховань, решту знайдено в будівлях і на вулицях.

Більшість загиблих - 85 – цивільні мешканці, частина з них має ознаки насильницької смерті, зокрема осколкові ушкодження.

Поліцейські ретельно з’ясовують обставини смерті кожної людини. На сьогодні відібрано 44 зразки ДНК для проведення молекулярно-генетичної експертизи.

Наразі поліцейськими встановлено 35 поховань на деокупованій території. За добу поліція отримала інформацію про ще 4 місця захоронення.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev