Гауляйтер зник, «поліція» обносить будинки: в окупованому Лимані панують безлад та беззаконня

Свіжі хроніки життя в окупованому Лимані на Донеччині. 

Гауляйтер зник, «поліція» обносить будинки: в окупованому Лиман панують безлад та беззаконня

Так званий «голова адміністрації міста Лиман» Олександр Петрикін востаннє з’являвся у публічному просторі 29 липня, коли в інтерв’ю росЗМІ розповідав про колосальні руйнування міста. Звісно, не уточнюючи, що це — справа рук російської армії, передає «Вчасно».

З того часу від Петрикіна нічого не чутно. До речі, тимчасово «протекцію» над Лиманом поклали на місто Єнакієве. І якщо раніше окупанти хоча б створювали картинку бурхливої діяльності та розповідали казки про відновлення газо-, електро- та водопостачання найближчим часом, то зараз навіть таких заяв не лунає.

«Зима йде, а ніхто не ворухнеться, щоб допомогти людям. Єнакієвська адміністрація нічого не зробила, одні понти», — жаліються люди в російських соціальних мережах.

При цьому на всіх «гарячих лініях» псевдореспубліки місцевим жителям, які звертаються зі своїми побоюваннями напередодні холодів, теж нічого не обіцяють. А іноді навіть і грублять.

«Дзвонили на всі гарячі лінії «днр». Відмахуються, як від настирливих мух. Особливо з прокуратури дуже «тактовно» відповіли, як бидлу», — пишуть користувачі.

Водночас місцеві посіпаки росіян та приїжджі «спеціалісти» з ОРДО час безладу та беззаконня використовують на максимум: так звана «поліція» обкрадає вцілілі будинки та квартири. Продавати везуть до так би мовити головного продовольчого центру — Сватового, що на Луганщині.

«Сьогодні розмовляв із братом. Каже, що у місті мародерять. Жителі Зеленого особисто бачили, як поліція зрізає замки на гаражах і виносить все, що можна здати на ринку. Продавці на ринку у Сватовому це підтвердили», — повідомляють у соцмережах.

Водночас процвітає і бізнес ділків, які готові заробити на будь-чому. Соціальні мережі та інформаційні стенди в місті заповнені оголошеннями на кшталт «Привезу-продам продукты/генератор/симку».

«Повно крахоборів. Я хотів сімку «Фенікс» (мобільний оператор – ред.) передати друзям, так один 1,5 штуки вимагав», — повідомляють люди.

«Кидають» на гроші і тих, хто влаштувався на роботу. Так, працівникам залізниці обіцяли платити з червня, а тепер кажуть що виплати нараховуватимуться з липня. Проте досі люди нічого не отримали. 

З гуманітаркою так само печально. Видають не всім та небагато. 

«У Лимані, у Сєвєродонецьку, у Лисичанську, в інших невеликих містах та селах нормального життя просто немає. Немає води, немає безперебійного постачання ліків та їжі. Власне, чому не організували, досі питання відкрите. Той же Маріуполь, будували-будували, а зараз все затихло, люди з калюж набирають воду», — діляться роздумами люди. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev