"Готуємо їжу на вулиці, а ночуємо у підвалах" - жителі Бахмута борються за виживання без газу, електрики та води

У Бахмуті щодня падають снаряди, руйнують будинки та вбивають мирних мешканців. Колись у цьому місті проживали приблизно 70 000 людей. Зараз ті, хто залишився, борються за виживання без газу, електрики та води. Звуки артилерії та вибухів лунають крізь пошкоджені снарядами руїни квартир. 

Місто, на яке щодня наступають росіяни – Бахмут. Там, попри постійну артилерійську канонаду, залишається багато людей. Тут щоп'ять хвилин приземляються російські снаряди, руйнуючи те, що ще вціліло. 

У місті  розбитий чи не кожен другий будинок. У Бахмуті вже давно немає газо- і централізованого водопостачання. Подекуди є світло, але не всюди. А там, де немає, люди готують їжу на багатті.

Через постійні обстріли мешканці не мають змоги самотужки дістатися пункту видачі гуманітарної допомоги. Тому гуманітарку та готівку жителям Бахмутської громади привозять правоохоронці додому. Зокрема поліція стежить за ситуацією під час видачі грошей і допомоги: якщо є небезпека, людей заводять в укриття. 

Через постійні обстріли люди похилого віку не отримували пенсії 4 місяці, відтак лише зараз їм видали гроші. Тому саме пенсіонери найбільше потребують помочі, адже тільки так вони отримують необхідні ліки, продукти, воду та засоби гігієни.

 «Світла немає, води немає, газу теж немає. Вранці сидимо в квартирах, в обід готуємо їжу на вулиці, а ввечері спускаємося ночувати у підвал. Ліки, воду та їжу нам привозять поліцейські. Дякуємо, що не кидають нас! Хай їх Господь береже!», – говорять пенсіонери.

Якщо вам потрібна евакуація або будь-яка інша допомога, звертайтеся до Бахмутського районного відділу поліції за номером 050-473-30-55

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev