Кабмін ухвалив розпорядження про обов’язкову евакуацію населення Донеччини

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписав розпорядження щодо обов'язкової евакуації населення Донецької області. Його текст уже опубліковано на урядовому порталі.

Вивозити людей із регіону збираються до безпечних районів Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей.

Розпорядження кабінету міністрів №679-р підписано 2 серпня 2022 року.

Раніше про початок обов'язкової евакуації населення Донеччини оголосив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Президент України Володимир Зеленський та Віцепрем’єр-міністерка, міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук також  звернулись до жителів Донеччини з закликом бути готовими евакуюватись у більш безпечні міста.

Нагадаємо, 29 липня Кабінет міністрів створив Штаб з евакуації мешканців Донеччини. Держава запровадить обов'язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону

31 липня було оприлюднено алгоритм дій для тих, хто має евакуюватися з Донецької області. Виїхати повинні понад 50 тис. дітей та понад 200 тис. дорослих. Окрім цього стало відомо, що крім виплат, які гарантує держава, евакуйованим мешканцям Донеччини передбачається додаткова допомога.

В  Мінреінтеграції оголосили алгоритм дій евакуації:

звернутись на гарячі лінії Донецької ОВА або скористатись відповідними чат-ботами;

на підставі звернення до вас приїдуть додому, допоможуть зібратись та довезуть до місця евакуації;

відправка з небезпечної зони. Транспортування людей відбувається потягами та автобусами;

під час поїздки вам допоможуть оформити довідку ВПО;

після прибуття вас зустрінуть, видадуть першу фінансову допомогу від держави.

2 серпня Верещук зауважила, що, попри всі можливості обов'язкової евакуації, примушувати людей ніхто не буде. Того ж дня вона повідомила про початок евакуації з Донеччини.

ЧИТАЙТЕ:

"Ще раз кажу: газу, опалення, світла не буде", - Верещук про обов'язкову евакуацію жителів Донеччини

Верещук закликала мешканців Донецької області готуватись до евакуації



 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev