Коханки місцевих бандитів і перебіжчики: хто керує «культурою» в окупованому Маріуполі і працює на росіян

Прізвища колаборантів, які очолили напрямок культури в окупаційній адміністрації Маріуполя, вже відомі. Але є великі сумніви щодо культури цих особистостей.

Хто керує «культурою» в окупованому Маріуполі і працює на росіян

Окупаційна адміністрація Маріуполя знизила статус культури в системі місцевої влади з департаменту до маленького відділу. Це зрозуміле рішення, бо яка там культура у колаборантів – одна лише пропаганда. Про тих, хто очолив «культуру» і працює на окупантів, розповіли журналісти видання «0629.ua».

Бандитська «малина»

Очолила відділ культури депутат Маріупольської міської ради забороненої в Україні партії ОПЗЖ Олена Карпенко.

Відомостей про неї небагато, бо, кажуть, що єдина її заслуга, завдяки чому вона взагалі потрапила в партійні списки ОПЗЖ, - це зв’язок з відомим в Маріуполі бандитом Артемом Трещьовим по кличці Тьома Хромий (входив у відому кримінальну групу Вані Хана, кажуть, Карпенко – громадянська дружина Хромого).

За неофіційною інформацією, яку отримали журналісти, не тільки з Карпенко така ситуація – інші депутатки у списках ОПЗЖ Вікторія Калачова, Наталія Сотнікова також були об’єднані зв’язками з різними кримінальними авторитетами і просто бандитами. Так би мовити, складали місцеву бандитську «малину» у Маріуполі. За це і потрапили до партійних списків. 

Згідно з декларацією, Олена Карпенко ніде не працювала, нічого не заробляла, нічого не мала – ніякого майна. Тепер Олені доводиться, вочевидь, відпрацьовувати вкладені у неї «інвестиції».

Заступники «малини»

Колишню заступницю департаменту культури Маріупольської міської ради Марину Мерзоєву розшукувала донька. Здається, саме Фейсбук повідомив жінці, що її мати – зрадниця. Вона працює на посаді чи то головного спеціаліста відділу культури, чи то заступницею начальниці відділу. Назва окупаційної посади насправді не така важлива.

Жінка має скандальну репутацію ще за часів міського голови Юрія Хотлубея. 

Марина Мерзоєва завжди мріяла обійняти посаду очільниці відділу культури. Але її тримали на нижчих посадах. Широкого розголосу дістав конфлікт, який стався у Мерзоєвої ще у ті часи, коли вона підпорядковувалась заступниці Юрія Хотлубея Тетяні Ломакиній. 

За щось Ломакіна залишила Мерзоєву без премії, і та подала заяву в прокуратуру. І кажуть, не одну заяву, а декілька. Після цього Юрій Хотлубей викликав до себе очільника відділу культури Ткаленко, звинуватив того, що не вміє працювати з кадрами, і звільнив жінку.

Але Марина Мерзоєва не здалася. Вона довго судилася з міською радою і таки поновилася на посаді, ще і зарплату їй виплатили за всі місяці простою.

У новій команді муніципалітету, яка була обрана в 2015 році, Мерзоєву призначили заступницею вже не відділу, а департаменту культури. Але як розповідає керівниця департаменту Діана Трима, Мерзоєва дуже погано виконувала свої обов’язки, перекладала свої задачі на підлеглих, плела інтриги і ображала колег. 

Її хотіли звільнити, але не вийшло. Тому просто знизили на посаді до спеціаліста. Тепер цей спеціаліст  працює на колаборантів. 

Ще один спеціаліст часів мера Юрія Хотлубея – Олександр Чайн.

Після Ткаленко він очолював відділ культури. Продовжував працювати і при мері Бойченко. Але не спрацювався з новою командою, образився – і ось, тепер працює на окупантів.

Цікаво, що Олександр Чайн був демонстративно проукраїнським, носив вишиванки. Але як тільки флюгер змінив напрямок руху – Чайн перевзувся і палко полюбив країну-агресора.

Ось такі безкультурні люди створюють зараз культурний фон у місті, в якому не залишилось життя – лише виживання.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev