ФОТО. Кращих спортсменів та тренерів Донеччини відзначили нагородами

У Краматорську Донецької області відбулася церемонія нагородження кращих спортсменів та тренерів за підсумками 2017 року.

На сьогодні в Донецькій області культивуються 36 олімпійських та 65 неолімпійських видів спорту. Донеччани взяли участь у 536 Всеукраїнських та 181 міжнародному змаганні, повідомляє ІА «Вчасно».

Минулого року до складу збірних команд України з видів спорту від Донецької області входили 247 спортсменів з олімпійських видів спорту, 279 з неолімпійських та 66 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Було завойовано 1931 медалі, з них 243 на міжнародних змаганнях (86 золотих, 88 срібних, 69 бронзових) та 1688 – на Всеукраїнських (668 золотих, 502 срібних, 518 бронзових).

«Попри труднощі, які переживає наша область, у нас є переможці. Ми хочемо аби у нас була регіональна база олімпійського резерву з сучасним обладнанням та проживанням, — відзначив під час церемонії нагородження заступник голови облдержадміністрації, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський. — Ми плануємо її звести у Святогірську, аби наші спортсмени мали змогу достойно тренуватися та представляти наш регіон та країну на змаганнях»..

Звання «Заслужений майстер спорту України» отримала чемпіонка та бронзова призерка Дефлімпійських ігор із Дзюдо Марина Погорєлова.

Державну нагороду орден «За мужність» І ступеня отримала срібна призерка Дефлімпійських ігор з легкої атлетики Римма Філімошкіна. 

Наталя Василенко – тренер штатної збірної команди України з легкої атлетики нагороджена орденом княгині Ольги II ступеня. Бронзовий призер Дефлімпійських ігор із дзюдо Євген Нехаєв був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. 

Чемпіони світу зі спортивних танців на візках Сніжана та Володимир Керничні отримали звання «Заслужений майстер Спорту України».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev