Людей лишають без даху над головою, чоловіків відправляють під Херсон рити окопи: реальність окупованого Маріуполя

Маріупольці продовжують виживати в окупованому місті. В умовах невтішних прогнозів на зиму, мешканців продовжують тероризувати окупанти. 

Чоловіків, які працюють на заводах міста, без їхньої згоди відправляють на Херсонщину. Там вони змушені виконувати роботи зі створення лінії оборони. У випадку, якщо вони відмовляться, погрожують звільненням. Про це повідомляють місцеві у соцмережах. 

Людей виганяють з домів через демонтаж будинків. Нових квартир їм не надають, тому маріупольці залишаються просто на вулиці. 

«Все відбувається за новим стандартом росії в Маріуполі. За день мешканців викинули на вулицю і повідомили про виселення разом з речами. Ані нових квартир. Ані “маневренного фонда”. Нічого. Люди на вулиці, будинок — в руїну та на смітник», — коментує радник голови Маріуполя Петро Андрющенко. 

Не будуючи нічого нового, окупанти руйнують усе навкруги. Рашисти знищили мурал «Мілана», який символізував надію на відновлення після війни. 

Мурал створили у 2015 році після того, як бойовики обстріляли мирний квартал. Тоді 6-річна дівчинка Мілана залишилася без матері, після того дитина пережила кілька операцій і заново вчилася ходити.

Тим часом у Маріупольському порту помітили перші кораблі з вантажем подвійного та військового призначення. Везуть будматеріали, ліки для військового шпиталю та декілька сотень комплектів військової форми. 

«Повідомляють, що в окупаційної адміністрації порту якість військової форми — найголовніша тема для сарказму, бо вона гірша за спецодяг робочих при Україні», — пише Петро Андрющенко. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev