Малював, коли на нього обвалилася стеля від влучання ракети: історія 14-річного Влада з Лимана

Його дістали з-під завалів кімнати, в яку влучила ракета. 14-річний Влад малював, коли на нього обвалилася стеля. Дитина не може ходити та їсти самостійно — численні уламки пошкодили його живіт та хребет.

Малював, коли на нього обвалилася стеля — ракета влучила прямо в дім: історія 14-річного Влада з Лимана / фото: Перше медичне об'єднання Львова

Історія Влада розповідає Перше медичне об'єднання Львова.

Хлопець з мамою Юлею родом із Лимана. З початком повномасштабного вторгнення переїхали до бабусі в селище Зарічне, що на Донеччині.

8 жовтня ракета влучила прямо у їхній дім. На момент вибуху в кімнаті був тільки хлопчик. Юлія поралась на городі та не постраждала.

Українські військові витягнули дитину з-під завалів та одразу доправили у лікарню міста Озерного. Далі у Краматорськ і Дніпро. І все це за один день. У хлопця — осколкові поранення тонкого та товстого кишківника, ускладнені кровотечею, а також хребта. Метал проник аж до крижової кістки, пошкодивши нервові корінці. Через це дитина поки не може поворухнути ногами.

У Дніпрі Владу видалили частину ураженого кишківника. Невелику ділянку, яка вціліла вивели назовні. Тільки так вдалося уникнути ускладнення перитонітом — гнійного запалення черевної порожнини, яке супроводжується високим відсотком летальності. Також хлопчику провели хірургічні обробки ран в ділянці хребта — у ньому ще залишились уламки.

У дитячу Лікарню Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова хлопець був доставлений на етапі подальшого транспортування на лікування в Норвегію. Спеціалісти анестезіологічної, нейрохірургічної та хірургічної команди стабілізували стан хлопця та підготували його до подальшої евакуації.

На нього чекає ще ряд важких реконструктивних втручань для закриття стом та відновлення прохідності кишківника, ліквідації уламків снаряда спинного мозку та черевної порожнини.

Після цього — тривала реабілітація, яка займе щонайменше пів року.

В палаті Влад постійно намагається розсмішити маму і мріє знову повернутися на футбол. Але найбільше хоче побачити бабусю, яка залишилася поблизу Лимана.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev