Мародерство, масові обстріли та відсутність гумдопомоги: що відбувається в Лисичанську

Життя у окупованому Лисичанську стає все важчим. Зимувати тут буде практично неможливо через постійні обстріли, відсутність газу, світла та навіть води. 

Мародерство, масові обстріли та відсутність гумдопомоги: що відбувається в Лисичанську/фото з відкритих джерел

У Лисичанську ведуться постійні обстріли. У місцевих групах пишуть, що "стрільба постійно", а затишшя бувають рідко. Припускають, що активні обстріли відбуваються по лінії Пролетарськ-Поворот Мельникова. Також найбільше потерпають Торське і Зарічне.

Разом з тим, за словами мешканців міста, ремонтні роботи в місті не проводять, в ЖЕКах говорять, що немає будівельних матеріалів. Відсутня електроенергія, газ та вода. На опалювальний сезон, очевидно, людям теж чекати не варто. 

Більше привілеїв у тих районів, які менше постраждали під час обстрілів. Тут вдається підключити світло та газ, а також подати воду для перших поверхів. 

Відтак, гуманітарної допомоги теж майже немає, її не завозять. Людям повідомляють, що через малу кількість гумдопомоги, вона буде тільки для пільгових категорій.

Зі свого боку, окупаційна влада не робить нічого, окрім розвішування бігбордів із зображеннями російських загарбників. "Своих не бросаем" – пишуть рашисти і йдуть мародерити у помешкання, з яких тимчасово виїхали місцеві.

У місцевих групах з'являються повідомлення про те, що військові рф обкрадають квартири, будинки, гаражі. Забирають речі, побутову техніку, будматеріали та все, що має хоч якусь цінність. 

"Вивозять все, що бачать. Квартири і будинки грпбують до останнього. Заселилися у всі помешкання, де є каміни", – каже один із жителів Лисичанська.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev