Можуть звільнити вже до січня: генерал США спрогнозував деокупацію Маріуполя та Мелітополя

Звільнення Херсона дозволить українським військовим завдавати ударів по росіянам, які перебувають на підступах до Криму. Важливу роль подальшої деокупації територій можуть відіграти американські HIMARS.

генерал США Бен Ходжес спрогнозував деокупацію Маріуполя та Мелітополя/фото з відкритих джерел

Звільнення Херсона стало великим проривом для ЗСУ у контрнаступі на південному напрямі фронту.

Це не тільки стало ляпасом путінському режиму, а й дозволить більш ефективно планувати подальший поступ, у тому числі й на територію Криму.

На думку американського генерала Бена Ходжеса, презентовані США HIMARS дозволять знищувати російські бази, які з’явилися в регіоні за останні роки. До того ж, упевнений він, ЗСУ не планують зупиняти свій контрнаступ, незважаючи на наближення зимових холодів.

Про це військовий експерт розповів в особистому Twitter-акаунті. Серед інших планів української армії на найближче майбутнє Ходжес також озвучив звільнення двох стратегічно важливих міст — Мелітополя Запорізької області та Маріуполя на Донеччині.

За попередніми оцінками генерала, деокупацією цих населених пунктів займеться "ліве крило" українського контрнаступу, яке раніше мало успіхи в Харківській області.

Завдяки посиленню української оборони після просування на правобережну Херсонщину посилиться наша підтримка із повітря. Це дозволяє Ходжесу озвучувати вельми обнадійливі терміни для деокупації Маріуполя та Мелітополя — вже до січня 2023 року.

"HIMARS скоро стрілятимуть із Херсона. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, тоді як "ліве крило" контрнаступу до січня візьме Маріуполь та Мелітополь. Потім розпочинається вирішальний етап кампанії...звільнення Криму", - написав  Ходжес.

Також він зазначив, що важливу роль може відіграти надання Україні далекобійних ракет ATACMS, які дозволять нашим військам завдавати ударів по російських військових базах у тимчасово окупованому Криму з Херсона.

Раніше Генштаб повідомив, що ворог облаштовує оборону на лівому березі. Водночас окупанти продовжують наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev