Мріяв, щоб весь Донбас повернувся в Україну: на фронті загинув молодий офіцер Дмитро Ткаченко з Красногорівки

Дмитро Ткаченко родом із Красногорівки Донецької області. Коли у 2014 році почалася війна, Дмитру було 15 років.

Дмитро Ткаченко /Фото Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Хлопець свідомо вирішив стати кадровим військовим — пішов навчатися у Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет бойового застосування військ, розповідає Український ветеранський фонд.

Навчався здібно, отримав перше офіцерське звання, і після випуску пішов служити у бойову військову частину — очолив взвод.

Під час першої ротації в район проведення операції Об’єднаних сил обороняв Мар'їнку, Курахове, і, звісно ж, рідну Красногорівку.

Був здібним офіцером, і невдовзі йому доручили керувати ротою, присвоїли звання старшого лейтенанта.

Під час повномасштабного вторгнення Дмитро бився на різних ділянках нашої масштабної лінії фронту, але останній свій бій прийняв у Херсонській області.

Це було біля села Благодатне — старший лейтенант Ткаченко загинув під час мінометного й танкового обстрілу наших позицій.

Зі слів друзів Дмитра, він дуже мріяв, щоб Донбас повернувся в Україну - це, власне, було його мотивацією стати до лав Збройних сил України.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev