«Мріємо про звільнення усієї нашої землі — від Донбасу до самого мису Фіолент у Криму»: режисер Олег Сенцов у лавах ЗСУ боронить Донеччину

Український режисер Олег Сенцов — у лавах Сил оборони України з першого дня повномасштабного вторгнення до України. Він — із Криму, був політв’язнем кремлівського режиму, відтак, причин битися проти росіян, за рідну землю та європейські цінності — більше, ніж удосталь. 

Фото зі сторінки Олега Сенцова у Фейсбуці

Він — лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Його історію служби розповідає Український ветеранський фонд.  

«Всі до зброї! Йдіть до військкоматів, вступайте в лави ЗСУ, записуйтесь в самооборону, здавайте кров, допомагайте фронту, чиніть опір в тилу агресора», — писав Сенцов на сторінці у ФБ вже 25 лютого.

Сергій Філімонов та Олег Сенцов / фото: Фейсбук Олега Сенцова Сергій Філімонов та Олег Сенцов / фото: Фейсбук Олега СенцоваПеред російським вторгненням у всеукраїнський прокат вийшов другий повнометражний фільм Сенцова — «Носоріг». Головний герой стрічки Сергій Філімонов — теж на фронті, був поранений внаслідок обстрілу з «Градів» та оперативно повернувся до побратимів.

Сенцов спочатку брав участь у боях на Київщині. Потім його підрозділ передислокували в східні регіони — режисер вже встиг відчути на собі і наліт авіації, і відпрацювання по українських позиціях ворожої артилерії тощо.

«Війна — це не завжди контактні бої, атаки чи спецоперації. Переважно ти займаєшся побутом, переховуєшся від ворожої артилерії та чекаєш. Чекаєш, коли почнуть насипати, чи коли припинять, чи коли з’явиться ворог. Полювання на літаки та вертушки — заняття цікаве, але вимагає витримки та певних ризиків. Бо під час захоплення цілі прибори показують пілоту місце розташування стрілка. В тебе є “Стінгер” або “Ігла”, а в нього — ракети та авіаційні пушки. Це така собі гра в кота-мишки, де не завжди зрозуміло, хто тут — хижак, а хто — ціль. А ще, перед вильотом своєї авіації, рашисти проріджують лісосмуги артою та мінометами, намагаючись знищити розрахунки ПЗРК, які там ховаються», — ділився якось своїми бойовими буднями Сенцов у соцмережах.

Ділився Олег і однією зі своїх мрій — звільнення української землі: від Донбасу, через Південь «і до самого мису Фіолент у Криму».

«Ми обов’язково будемо там, як би нам не було зараз важко», — певний Олег Сенцов.

Ця клята війна об’єднала та мобілізувала — всіх та кожного. Зараз немає різниці, ким ти був у цивільному житті. Вся країна нагадує єдиний піксельний моноліт, котрий працює в одному напрямку — до перемоги.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

Фото зі сторінки Олега Сенцова у Фейсбуці Фото зі сторінки Олега Сенцова у Фейсбуці

Фото зі сторінки Олега Сенцова у Фейсбуці Фото зі сторінки Олега Сенцова у Фейсбуці

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev