На Донеччині з’являться п’ять нових заказників

У Донецькій області створять п’ять нових природних заказників, їхня загальна площа становить 554,4 га.

У Донецькій області створять п’ять нових природних заказників/ фото з відкритих джерел

"З метою збереження цінних та типових природних комплексів 26 березня 2018 року головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації підписано розпорядження № 385/5-18 "Про оголошення ландшафтних заказників місцевого значення в Олександрівському районі Донецької області". Загальна площа 5 нових заказників становить 554,4 га", - йдеться в повідомленні Департаменту екології та природних ресурсів Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

Ці ландшафтні заказники місцевого значення створять на території Староварварівської сільської ради Олександрівського району: "Очеретине" (158,8 га), "Маячка" (85 га), "Яковлівські соснові насадження" (160,3 га), "Староварварівські соснові насадження" (100,3 га) та "Староварварівський ліс" (50 га).

Природні території включають невеликі фрагменти псамофітного і типового різнотравно-типчаково-ковилового, лучкового і чагарникового степів, а також ділянки з цінними насадженнями лісових культур сосни звичайної та сосни кримської  та ділянки байрачного лісу. Рослинність представлена 204 видами.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev