На Луганщині точаться дуже жорстокі бої, але метр за метром ЗСУ деокуповують область, — Гайдай

Успіх на Луганщині — на боці Збройних сил України. 

Ілюстративне фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

«Ситуація контрольована ЗСУ, все зрозуміло як по напрямку Донецькому, в району Білогорівки, так і по Сватівсько-Кремінському напрямку. Там дійсно дуже важко просуватися, бо і величезні резерви підтягнули окупанти, і все ретельно заміновано, але все одно успіх на боці Сил оборони України. Як би важко не було, крок за кроком, метр за метром Луганщину деокуповують», — повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу «Прямий». 

За словами посадовця, після звільнення Кремінної та прилеглих населених пунктів із Сєвєродонецька окупанти втечуть, бо опиняться в напівоточенні.

«Якщо війська підходять уже з боку Рубіжного, то Сєвєродонецьк опиняється у такому напівоточенні. Ми бачили, як воюють вояки російські. Я впевнений, що вони місто залишать, коли ЗСУ підійдуть впритул». 

На першій лінії на Луганщині нині воюють або свіжемобілізовані, або бойовики з «лднр». 

«Коли іноді треба провести якусь операцію, або підсилити війська, які втікають, можуть підсилювати кадровими військовими, теоретично — і кадирівцями. Та їх насправді немає на передовій. Якщо вони приїжджають браві, модні, на своїх «Тиграх» — то «Тигри» лишаються на місці, в основному підбиті, а вони всі тікають», — розповів Сергій Гайдай.

Проте російське командування все одно продовжує завалювати фронт живою силою.  

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev