"Найважче, коли привозять поранених дітей": бойовий медик Юлія рятує життя на Донеччині

Боєць Нацгвардії Юлія зустріла повномасштабну війну на Донеччині. Тут їй прийшлося рятувати від російських снарядів не тільки військових, а й місцевих жителів.

Гвардійка Юлія рятує життя на Донеччині/фото НГУ

Історію 21-річної гвардійки Юлії, яка попри свій юний вік врятувала вже не одне життя, розповідає Національна гвардія України.

У коледжі дівчина завершила навчання за фахом «Фельдшерська справа» та одразу пішла служити за контрактом до Національної гвардії України. На момент повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ вона несла службу на одному з блокпостів в районі Вугледара.

"На ранок 24 лютого біля нашого блокпоста зупинилася легкова автівка, у ній знаходилася поранена жінка – тікаючи від російських обстрілів вона отримала поранення в ногу", – згадує Юлія.

Надавши першу медичну допомогу постраждалу направили в лікарню.

"Тривалий час говорила мамі, що все добре, годують смачно, займаюся спортом, бігаю, тому й захекана весь час. Не хотіла аби мама за мене переживала", – жартує Юлія. Згадує, що перші тижні під час обстрілів було страшно, але не за себе – боялася, що може не встигнути допомогти, якщо хтось постраждає.

За кілька тижнів дівчина почала допомагати цивільним та військовим, чергуючи в районній лікарні на Донеччині. 

"Зазвичай прибували люди з осколковими пораненнями ніг, рук та тулуба. До цього звикаєш – твої дії вже відточуються до автоматизму і ти точно знаєш, що потрібно робити", – говорить Юлія. Однак, найважче було, коли привозили поранених дітей.

"Пам’ятаю, як з Вугледару прибули поранені діти. Я везла хлопчика, якому не було й 10 років. У нього була поранена ніжка. Побачила, як він починає втрачати свідомість через крововтрату. Накласти джгут було нічим, тому я зняла з шиї шарф та з усієї сили перетисла ногу вище рани, аби зупинити кров, – згадує медик. — Постійно вимагала від бійців, щоб тримали турнікети так, щоб за необхідності їх можна було швидко дістати. Переживала за кожного, бо вони в нас – найкращі».

Юлія сподівається, що це не остання її ротація на фронт, бо найбільше хоче завжди буди поряд із побратимами та робити свій внесок в спільну перемогу.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev