Нові штрафи за ухиляння від мобілізації: Зеленський підписав закон

За порушення правил військового обліку та мобілізації в особливий період штрафуватимуть від 17 тис. грн до 25,5 тис. грн.

Підвищили штрафи за ухиляння від мобілізації/ Ілюстративне фото

За порушення мобілізації та військового обліку сплачуватимуть більші штрафи. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон, інформує Верховна Рада.

Закон передбачає, що за порушення правил військового обліку встановлюватимуться такі штрафи:

— в мирний час — від 3,4 тис. до 5,1 тис. грн;

— повторно впродовж року — від 5,1 тис. до 8,5 тис. грн;

в особливий період — від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

Водночас за порушення законодавства про оборону та мобілізацію планується встановити такі штрафи:

— в мирний час — від 5,1 тис. до 8,5 тис. грн для громадян, від 17 тис. до 25,5 тис. грн — для посадових і юридичних осіб;

— повторно впродовж року — від 8,5 тис. до 11,9 тис. грн для громадян, від 25,5 тис. до 34 тис. грн — для на посадових і юридичних осіб;

в особливий період — від 17 тис. до 25,5 тис. грн для громадян, від 34 тис. до 51 тис. гривень — для на посадових і юридичних осіб.

Штрафи накладатимуть впродовж трьох місяців з дня виявлення правопорушення, але не пізніше одного року з моменту його вчинення.

Також законопроєкт передбачає, що в ТЦК можуть не складати протоколи за порушення правил військового обліку та мобілізації у випадку неявки належно повідомленої особи та за наявності у ТЦК документів, що підтверджують отримання виклику.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev