"Обіцяв, що приїде у відпустку і буде весілля", - у боях за Донеччину загинув 18-річний Максим Ткач з Луганщини

18-річний військовослужбовець Максим Ткач загинув 9 березня 2022 року під час виконання бойового завдання під Волновахою на Донеччині.

У боях за Донеччину загинув 18-річний Максим Ткач з Луганщини. Фото Меморіал

Максим народився у селі Торське Донецької області, повідомляє платформа Меморіал.

Ще в дитинстві з родиною переїхав до міста Кремінна на Луганщину. Навчався у місцевій школі №3. Потім закінчив Лисичанський гірничий коледж. Обожнював футбол.

Під час повномасштабної війни юнак захищав Україну у лавах 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха.

«Він дуже любив життя, мріяв про великий будинок. Обіцяв, що приїде у відпустку і буде весілля, але не судилося, – розповіла мама полеглого захисника Ольга. — Коли ставав вибір загинути або здатися в полоні, сказав: «Я не для того сюди йшов, щоб здаватися. Будемо йти вперед до останнього подиху». Напевно, він – найбільш юний захисник, який попри свій молодий вік не зрадив і не злякався. Він був моїм повітрям, тепер його немає. І поховати достойно сім'я не може, поки окупована територія».

Тіло Максима залишилося на полі бою. Через щільні обстріли побратими не змогли його забрати. У юного Героя залишилися мама, вітчим і кохана дівчина.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev