Обороняючи Бахмут, загинув активіст та батько п`ятьох дітей Олег Юрченко

Під час боїв за Бахмут на Донеччині 2 січня загинув активіст національного руху Олег Юрченко. Воїну було 45 років.

Загинув активіст та майданівець Олег Юрченко

Олег Юрченко – багаторічний активіст Спілки української молоді, співорганізатор гри “Джура”. Тривалий час займався українізацією на Луганщині. 

Брав активну участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. З 2014-го воював на Донбасі. У 2016-2018 роках працював у Новоайдарській військово-цивільній адміністрації Луганської області. Останнім місцем роботи була структура Сил оборони.

У 2019-му Олег був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня – за самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, громадську та волонтерську діяльність.

З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів Олег приєднався до лав підрозділу Сил територіальної оборони ЗСУ.

«Олег свого часу не побоявся очолити один із найскладніших районів Луганщини, де самовіддано працював над його українізацією. У кожній школі району був осередок “Джури”. Скільки б не протривала там окупація – багато дітей завдячуватимуть свій український характер саме Йому. Останніми роками працював у дуже важливій структурі Сил оборони, називати яку ще не можна. Робив, що міг, для Перемоги. Він міг спокійно поїхати за кордон. Але поїхав на фронт», – каже про загиблого Юрій Юзич.

В Олега залишилися дружина Людмила та 5 дітей.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev